Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές αρχές, εν όψει της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, εν μέσω φόβων για ταραχές.  Όπως μεταδίδει το Reuters, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον ζήτησε αυξημένη ασφάλεια, μετά την επιδρομή υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Χαρακτηρίζοντας την επίθεση της περασμένης εβδομάδας ως «άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση», η δήμαρχος Μιούριελ Μπόουζερ, έκανε λόγο για την ανάγκη αυξημένων μέτρων.

«Ενώ θα απευθυνθώ σε ένα ευρύ φάσμα τοπικών, περιφερειακών και ομοσπονδιακών αρχών, για να ενισχύσω τη συνεργασία», αναφέρει η δήμαρχος σε επιστολή του προς τον Τσαντ Βόλφ, αναπληρωτή γραμματέα του υπουργείου.

Η Ουάσιγκτον παραμένει σε εγρήγορση εν όψει της ορκωμοσίας. Η εκδήλωση προσελκύει παραδοσιακά εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη, αλλά ο αριθμός τους θα είναι φέτος δραματικά μειωμένος, λόγω της πανδημίας.  Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία.