Εξακολουθεί να σαρώνει τις ΗΠΑ η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τις 353.000, με τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο να ανέρχονται σε 1.900.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης περισσότερα από 180.000 νέα κρούσματα με το σύνολο τους να προσεγγίζουν τα 21 εκατομμύρια, ενώ οι νοσηλευόμενοι με covid έφτασαν στους 128.210, καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό πως για 34η συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid είναι πάνω από 100.000.

Την ίδια στιγμή, προχωρούν και οι εμβολιασμοί καθώς σύμφωνα με στοιχεία των CDC (των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ), μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 15,42 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ενώ τουλάχιστον 4,56 δόσεις έχουν χορηγηθεί σε πολίτες.

Ωστόσο, πάνω από τα δύο τρίτα των 15 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της covid-19, που έχουν σταλεί σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, την ώρα που οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα προειδοποίησαν ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσα νοσοκομεία δεν διαθέτουν γρήγορα τα εμβόλια.

Στη Νέα Υόρκη τα νοσοκομεία πρέπει να χορηγούν τα εμβόλια μέσα σε μία εβδομάδα αφού τα λάβουν, σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλεται πρόστιμο και θα μειώνεται ο αριθμός των επόμενων δόσεων που πρόκειται να λάβουν, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κόμο.  Συνολικά τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έχουν χορηγήσει λιγότερες από τις μισές δόσεις που τους έχουν διανεμηθεί.