Επιβατικό τρένο της Amtrak εκτροχιάστηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το τρένο, που ταξίδευε από το Σικάγο στο Λος Άντζελες, βγήκε από τις γραμμές κοντά στο Σάλσμπερι το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από Daily Mail και Sun, πρόκειται για τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή «Amtrak Southwest Chief».

Τρομοκρατημένοι επιβάτες έσπευσαν να απεγκλωβιστούν από τα σπασμένα παράθυρα του τρένου, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Ωχ όχι! Εκτροχιασμός κάπου στο Μιζούρι», έγραψε χρήστης του twitter αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται άνθρωποι πάνω σε αναποδογυρισμένα και εκτός τροχιάς βαγόνια. Πρόκειται για επιβάτη του τρένου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, υπάρχει φόβος για πολλούς νεκρούς ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες.

Πολλοί από τους επιβάτες έβγαιναν από τα σπασμένα παράθυρα του τρένου, έντρομοι μετά το ατύχημα. Οι εικόνες που έχουν αναρτηθεί στα social media είναι σοκαριστικές.

Tο τρένο ταξίδευε προς το Σικάγο.

Περίπου στις 12:41 (τοπική ώρα) το τρένο βρισκόταν στο Μαρσελίν του Μιζούρι με ταχύτητα περίπου 90 μιλιών την ώρα (160 χλμ). Το δυστύχημα συνέβη λίγο αργότερα, όταν το τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό σε διάβαση.

Η Amtrak ανέφερε ότι στο τρένο βρίσκονταν 243 επιβάτες.

Η δημοσιογράφος Νάιλα Μπάρτον, η οποία βρισκόταν σε ξεχωριστή αμαξοστοιχία της Amtrak που αναχωρούσε από το Αλμπουκέρκ, λέει ότι ενημερώθηκε για τους πιθανούς θανάτους και τραυματισμούς από μέλος του προσωπικού που μπήκε στο βαγόνι της για να ανακοινώσει την καθυστέρηση που προκλήθηκε από το περιστατικό.

 

Η Sun επισημαίνει πως ο εκτροχιασμός του τρένου έρχεται λίγες ώρες αφού ένα τρένο στην ίδια διαδρομή έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο Brentwood στην Καλιφόρνια, την Κυριακή (26/6).