Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, στο Λέοναρνταουν, στο νότιο Μέριλαντ. «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα στα οποία δεν έχουμε απάντηση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας Γούντροου Τζόουνς. Νεκρός από τα αστυνομικά πυρά έπεσε ο Πέιτον Χαμ, ένας έφηβος που ζούσε κοντά στο σημείο που έγινε το περιστατικό.

Τον σημάδευε με το όπλο

Ο αστυνομικός ανταποκρίθηκε σε δύο κλήσεις στην άμεση δράση για κάποιον που «κινούνταν ύποπτα» σε κατοικημένη περιοχή και πιθανόν να ήταν οπλισμένος. Ο ένστολος εντόπισε τον έφηβο σε δρομάκι κατοικίας σε «στάση για να πυροβολήσει, σημαδεύοντας με όπλο τον αστυνομικό», περιέγραψε ο Τζόουνς.
Στη συνέχεια ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό και τον τραυμάτισε. Αμέσως μετά ο 16χρονος έβγαλε μαχαίρι, σύμφωνα με τον Τζόουνς. Ο ένστολος τον διέταξε να πετάξει το μαχαίρι και πυροβόλησε ξανά, συμπλήρωσε.

Ρέπλικα το όπλο

Ο έφηβος μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, αλλά εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Αργότερα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το όπλο που είχε ο 16χρονος ήταν παιχνίδι, αντίγραφο πραγματικού όπλου, το οποίο ο Τζόουνς περιέγραψε ως «μια ρέπλικα που έμοιαζε με αληθινό όπλο». Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα όσο διερευνάται το περιστατικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.