Τέλος φαίνεται να έλαβε η επιχείρηση της αστυνομίας στο UCLA, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να εκκενώσουν πλήρως τον καταυλισμό των φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, με κρότου λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ, πάνω από 100 άτομα έχουν συλληφθεί, όπως αναφέρουν πολλαπλές πηγές, αν και επισήμως, η αστυνομία δεν έχει δώσει τον ακριβή αριθμό.

Φωτογραφίες της φοιτητικής εφημερίδας του UCLA, Daily Bruin, δείχνουν πινακίδες διαμαρτυρίες και προμήθειες που άφησαν οι διαδηλωτές, ζητώντας από το UCLA να εκχωρήσει τις μετοχές του από εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ. Παράλληλα, στα πλακάτ βλέπει κανείς τη στήριξη στη Γάζα, ενώ γίνεται λόγος και για γενοκτονία, με τους φοιτητές να ζητούν «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών  σημειώνονται το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στο campus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) με εκατοντάδες αστυνομικούς να ξηλώνουν οδοφράγματα και να κάνουν συλλήψεις, εκτοξεύοντας κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες.

Η αστυνομία εισήλθε στο Diskson Court, όπου βρισκόταν ο κύριος καταυλισμός. Πολλοί διαδηλωτές έχουν ήδη εγκαταλείψει τον χώρο, ωστόσο άλλοι παραμένουν περικυκλωμένοι. Οι αστυνομικοί ξηλώνουν σκηνές και φαίνεται να έχουν θέσει την πλατεία σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχό τους. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι διαδηλωτές έχουν εγκατασταθεί σε άλλα σημεία της πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με το Associated Press, έντονος στην περιοχή ήταν ο ήχος από τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Οι αστυνομικοί φορούσαν ασπίδες προσώπου και προστατευτικά γιλέκα και στάθηκαν με τα γκλομπ τους να προεξέχουν για να τους χωρίσουν από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φορούσαν κράνη και μάσκες αερίων και φώναζαν «θέλετε ειρήνη, θέλουμε δικαιοσύνη».

Διαβάστε ακόμη: