Πέντε θανάτους σε μία εβδομάδα και συνολικά έξι μέχρι αυτή τη στιγμη, έχει προκαλέσει ο ιός του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος για την φετινή περίοδο επιτήρησης του ιού, που αφορούσε σε ηλικιωμένο στις Σέρρες. Σήμερα, έχουν καταγραφεί συνολικά έξι θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου και με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ). Είχαν ηλικία άνω των 73 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων = 83 έτη, εύρος 74 – 92 έτη).

Από την αρχή της περιόδου 2024, έως τις 31/07/2024 το μεσημέρι, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 33 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης που προκάλεσε ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 29 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα εγκεφαλίτιδα ή /και μηνιγγίτιδα ή /και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις / δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Ιός του Δυτικού Νείλου

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν / δηλώθηκαν 17 νέα εγχώρια κρούσματα. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εξακολουθούν να νοσηλεύονται 8 ασθενείς, οι 5 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι 3 εκτός ΜΕΘ.

Διαβάστε ακόμη: