Δέκα άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους και 251 τραυματίστηκαν, όταν διέρρευσε αέριο χλωρίου από δεξαμενή αποθήκευσης, στο λιμάνι της Άκαμπα.

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους και να μην κυκλοφορούν έξω. Η διαρροή προκλήθηκε όταν η δεξαμενή, η οποία επρόκειτο να εξαχθεί στο Τζιμπουτί, έπεσε κατά τη μεταφορά της σε ένα πλοίο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της κρατικής τηλεόρασης, φαίνεται η δεξαμενή να πέφτει από το βίντσι και να χτυπά στο κατάστρωμα του πλοίου. Ένα κιτρινωπό νέφος υψώθηκε στον αέρα και όλοι έτρεξαν να καλυφθούν.

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στις κατοικίες τους, με κλειστά τα παράθυρα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι οι ειδικοί προσπαθούν ακόμη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ενώ, έχουν σταλεί αεροπλάνα στην Άκαμπα ώστε να παραλάβουν όλους όσοι ενδεχομένως χρειασθεί να εγκαταλείψουν την πόλη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Μπίσερ Αλ–Χασάουνεχ, έφθασε στην Άκαμπα και κατευθύνθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου έχουν μεταφερθεί ορισμένοι από τους τραυματίες.

Ο Πρωθυπουργός, επίσης, συγκρότησε μία ερευνητική επιτροπή, με επικεφαλής τον Υπουργό Εσωτερικών, που θα αναλάβει τη διερεύνηση του δυστυχήματος.