Τρεις στον αριθμό στρατιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν όταν ένα drone επιτέθηκε την νύχτα σε ένα μικρό σε μέγεθος φυλάκιο των ΗΠΑ στην Ιορδανία. Αυτό αποτελεί την πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από εχθρική επίθεση στη Μέση Ανατολή μετά την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Οι στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την επιδρομή του drone στον Πύργο 22 της Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αποτελούν μια σημαντική όξυνση μιας ήδη αβέβαιης ατμόσφαιρας στη Μέση Ανατολή. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση του drone προήλθε από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν και μοιάζε να ήρθε εκ μέρους της Συρίας, χωρίς να είναι σαφές γιατί δεν κατάφεραν να το καταρρίψουν.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε επιβεβαιώνοντας πως την Κυριακή  τρία μέλη του στρατού χάθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε μια επιδρομή drone που “στόχευσε μια βάση στις βορειοανατολικές περιοχές της Ιορδανίας”.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν με την μεριά του ανέφερε ότι στην παρούσα φάση μαζεύονται στοιχεία για να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους αυτοί που ευθύνονται. »Αυτά τα μέλη του στρατού αποτελούσαν τα πιο καλά του έθνους μας: γενναίοι και ακλόνητοι στο καθήκον τους, ακούνητοι στη δέσμευσή τους στη χώρα μας, διακινδυνεύοντας τη δική τους ασφάλεια για να είναι ασφαλείς οι συμπατριώτες τους Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι με τους οποίους στέκουμε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Θα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο που θα επιλέξουμε» δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: