Αντίο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχασε και απ’ τον Ιωνικό 3-2 στη Νίκαια, βρέθηκε 13 βαθμούς πίσω απ’ τον Ολυμπιακό από την 12η αγωνιστική και όχι μόνο δεν αναζητεί τίτλο, αλλά ψάχνει να βρει πως θα βάλει φρένο στον κατήφορό του.

Οι Νικαιώτες, τελευταία φορά είχαν κερδίσει τον ΠΑΟΚ το 2003 και τα καταφέρνουν ξανά μετά από 18 χρόνια. Ο δικέφαλος του βορρά κατέγραψε τέταρτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα και βυθίζεται σε πολύ βαθιά κρίση.

Ο Σφιντέρσκι (18’) άνοιξε το σκορ, αλλά Κάνιας (20’) και Άοσμαν (34’) έφεραν τα πάνω κάτω, με τον Λένις (49’) να γράφει και το 3-1. Το μοναδικό που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει με τον Μουργκ (60’), χάνοντας ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά μην μπορώντας να πάρει ούτε τον βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε στην πρώτη του φάση να προηγηθεί στην αναμέτρηση. Ο Τέιλορ από τα δεξιά στο 18΄, βρήκε τον Σφιντέρσκι που ήταν στην περιοχή. Ο Πολωνός με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη. Ο Ιωνικός, δύο λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο για την ισοφάριση. Έπειτα από στατική φάση και σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Σφιντέρσκι βρήκε άθελά του τον Κάνιας, που με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη.

Το σοκ για τον ΠΑΟΚ αποδείχθηκε μη διαχειρίσιμο, αφού ο Ιωνικός πατούσε καλύτερα εκμεταλλευόμενος την απάθεια των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου και στο 32’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι, αφού ο Λένις ανατράπηκε από τον Πασχαλάκη σε φάση τετ-α-τετ και αφού η φάση εξετάστηκε από τον VAR. Ο Άοσμαν στο 34’ έκανε την ανατροπή.

Θα περίμενε κανείς από τον ΠΑΟΚ να βγει αποφασισμένος από τα αποδυτήρια για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, αλλά το «φάντασμα» του Δικεφάλου ήταν ακόμα «παρών» και ο Ιωνικός πέτυχε και τρίτο γκολ. Μόλις στο 49’ ο Κιάκος πριν πέσει το έδαφος πάσαρε στον Λένις που με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το 3-1 για τους γηπεδούχους. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο εξτρέμ του Ιωνικού έχασε την ευκαιρία να κάνει το 4-1, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας.

Ο Λουτσέσκου με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε εκτός γηπέδου τον περιττό Εσίτι και τον εξαφανισμένο Μπίσεσβαρ, βάζοντας τους Σβαμπ και Μουργκ, με την προφανή επιλογή του να δικαιώνεται άμεσα. Στο 60’ ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Σίντκλεϊ, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Μουργκ με κεφαλιά έγραψε το 3-2.

Ακολούθησε ένα τέταρτο ασφυκτικής πίεσης από τον ΠΑΟΚ, με ευκαιρίες των Σίντκλεϊ (65’), Ελ Καντουρί (66’) και Σβαμπ (79’), αλλά μέχρι εκεί… Ο Ιωνικός κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ, στο 82’ με τον Μύγα έχασε ευκαιρία και για το 4-2, πανηγυρίζοντας τελικά μια τεράστια νίκη.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας (69’ Ματσούκας), Ντάλτσιο, Κιάκος (69’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (77’ Μάναλης), Λένις (88’ Βαφέας).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (73’ Αουγκούστο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης (85’ Άκπομ), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι (55’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (55’ Μουργκ), Ελ Καντουρί. Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι