Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις υψηλές του πτήσεις. Ένα γκολ του Αϊτόρ ήταν αρκετό για τους «πράσινους» που επικράτησαν με 1-0 του Ιωνικού και πλησίασαν στους τρεις βαθμούς από την τρίτη ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπορεί να μην εντυπωσίασε, πήρε όμως αυτό που ήθελε και συνεχίζει την ανοδική της πορεία.  Από την άλλη, αυτή ήταν η πέμπτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τους γηπεδούχους που βρίσκονται στη 12η θέση, έχοντας όμως και δύο ματς παραπάνω από Ατρόμητο και Απόλλωνα που είναι ουραγοί.

Το παιχνίδι

Ο Ιωνικός στο ξεκίνημα του αγώνα πίεζε ψηλά, κάτι που δυσκόλευε αρκετά τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, με την ομάδα της Νίκαιας να είναι αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ.

Από κόρνερ του Άοσμαν στο 16’ ο Μύγας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από την εστία των «πράσινων». Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο θέλοντας να γίνει πιο απειλητικός όμως και πάλι οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Βιγιαφάνες πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μύγα.

Άνοιξε το σκορ στην πρώτη του ευκαιρία

Στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Καρλίτος βρήκε τον Βιαγιαφάνιες, εκείνος γύρισε για τον φορμαρισμένο Αϊτόρ που με ωραίο αριστερό σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1 στο 38’. Το γκολ ελέγχθηκε και για πιθανό οφσάιντ του Καρλίτος στο ξεκίνημα, με τον Ισπανό ωστόσο να είναι σε κανονική θέση.

Με τη σέντρα ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να απειλήσει και με δεύτερο γκολ μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει τελικά φάση και το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου στη Νεάπολη.

Δοκάρι ο Ιωνικός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και τον Ιωνικό να «αγγίζει» την ισοφάριση. Ο Ντάλσιο σέντραρε, ο Άοσμαν έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Χουάνκαρ κι από κει να χτυπάει στο δοκάρι του Μπρινιόλι στο 48’.

Στο 54’ ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει όταν ο Βιτάλ βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη πλάγια στην περιοχή, αλλά ο Μύγας πρόλαβε και τον έκοψε πριν εκτελέσει. Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες άρχισαν τις αλλαγές, με τον ρυθμό να πέφτει κάπως.

Η ομάδα που έψαχνε πιο πολύ το γκολ ήταν ο Ιωνικός, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα, όπως ένα μακρινό σουτ του Κάνιας στο 73’ το οποίο δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα αφού μέχρι το φινάλε δεν υπήρχε ευκαιρία για τις δύο ομάδες.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας(82′ Μάναλης), Ντάλσιο(82′ Mατσούκας), Άοσμαν, Λένις(66′ Κιάκος), Τουράμ(66′ Μάντζης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες(88′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Καρλίτος(66′ Ιωαννίδης), Βιτάλ(66′ Παλάσιος)