Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στη Νεάπολη! Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστές τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Γιώργο Μασούρα αλλά και τον Βατσλίκ που σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις, κέρδισαν 3-0 τον Ιωνικό και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, ενώ την επόμενη αγωνιστική (23η) υποδέχονται την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (13/2, 19:30).

Γκολ «ζωγραφιά» από τον Αγκιμπού

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και σκόραρε μόλις στο τρίτο λεπτό με κεφαλιά του Τικίνιο, αλλά το γκολ του Βραζιλιάνου ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μαντί Καμαρά στην αρχή της φάσης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, με τους γηπεδούχους να περιμένουν στο δικό τους μισό, με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 14’ οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, με τον Λένις να βγαίνει τετ α τετ με τον Βατσλίκ. Ο Κολομβιανός εξτρέμ βρέθηκε απέναντι από τον Τσέχο, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

Εννιά λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά το πλασέ του Τικίνιο από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, το έκανε στο 24’ ο Αγκιμπού Καμαρά, με μια γκολάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Εμβιλά έδωσε στον Αφρικανό, αυτός έστρωσε την μπάλα μπροστά του και με έναν… κεραυνό την έστειλε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη!

Μετά το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά, ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με δύο σουτ. Στο 29’ και στο 33’, με τους Μάντζη και Ντάλσιο. Ο Βατσλίκ, ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση μπλόκαρε και στη δεύτερη έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 41’ ο Γκάρι Ροντρίγκες στάθηκε άτυχος, καθώς σε ένα σπριντ στον χώρο του κέντρου ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δύο λεπτά αργότερα έγινε αναγκαστική αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Γιώργο Μασούρα.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ιωνικός απείλησε ξανά, αλλά και πάλι ο Βατσλίκ όρθωσε το ανάστημά του και είπε «όχι», αρχικά σε σουτ του Μάντζη και στη συνέχεια στο δυνατό σουτ του Κιάκου. Ετσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1.

Τικίνιο-Μασούρας 3-0 και «άντε γειά»

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στην αναμέτρηση, βάζοντας τον Ανδρεά Μπουχαλάκη στη θέση του Ματιέ Βαλμπουενά.

Οι πρωταθλητές ήλεγχαν το παιχνίδι και στο 53’ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Ρομαό ανέτρεψε τον Μασούρα. Ο Τικίνιο ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι από τον Χουτεσιώτη και στο 55’ έκανε το 2-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας έγραψε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, βάζοντας ένα πολύ εντυπωσιακό γκολ. Μετά από πάσα του Αγκιμπού Καμαρά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός «ζύγισε» το πόδι του και με φαλτσαριστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι (89′ Τσιριγώτης), Σάντσες, Κιάκος, Ματσούκας (89′ Πογκοσιάν), Κάνιας, Ρομαό, Λένις (79′ Μαχαίρας), Ντάλσιο, Άοσμαν, Μάντζης (79′ Μάναλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (83′ Ο. Μπα), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (66′ Ονιεκούρου), Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά (46′ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες, Τικίνιο (66′ Αραμπί).