Σήμερα (05/06), οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο των τεσσάρων επιβαινόντων σε ένα ιδιωτικό αεριωθούμενο που πετούσε κοντά στην Ουάσινγκτον. Επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις του πύργου ελέγχου, δύο καταδιωκτικά F–16 απογειώθηκαν με σκοπό να το αναχαιτίσουν, σπάζοντας το φράγμα του ήχου πάνω από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα πόλη.

Οι διασώστες, που έφθασαν στον τόπο της συντριβής λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα, 03:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) «δεν βρήκαν κανέναν επιζώντα», γνωστοποιήθηκε από την αστυνομία της Ουάσινγκτον, η οποία έθεσε τέλος στις έρευνες.

Δύο καταδιωκτικά F–16 απογειώθηκαν καθώς ο πύργος ελέγχου δε λάμβανε απάντηση απ’ αυτό το ιδιωτικό αεριωθούμενο «Cessna 560 Citation V, που πετούσε πάνω από την Ουάσινγκτον και τη βόρεια περιοχή της Βιρτζίνια», ανέφερε η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD). Στη συνέχεια, το αεροπλάνο συνετρίβη σε ορεινή ζώνη της Πολιτείας της Βιρτζίνια, σε απόσταση περίπου 270 χιλιομέτρων από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Δυνατός κρότος ακούσθηκε στην Ουάσινγκτον

Τα καταδιωκτικά προκάλεσαν έναν ισχυρό κρότο, σπάζοντας το φράγμα του ήχου, ο οποίος έκανε να τρίξουν τα παράθυρα σε ακτίνα χιλιομέτρων και κυρίως, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα πόλη. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από τους κατοίκους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στο όνομα της οποίας ήταν καταχωρισμένο το αεροπλάνο, ο Τζον Ράμπελ, τόνισε ότι όλη η οικογένειά του επέβαινε σ’ αυτό, η κόρη του καθώς και ένα εγγόνι και η νταντά του, μιλώντας στην WP.

Απαντώντας σε μηνύματα συλλυπητηρίων που αναρτήθηκαν στον προσωπικό της λογαριασμό, η σύζυγός του, Μπάρμπαρα Ράμπελ, έγραψε: «Η οικογένειά μου δεν είναι πια σ’ αυτό τον κόσμο, η κόρη μου και η εγγονή μου». Το αεριωθούμενο είχε απογειωθεί από το Ελιζαμπέτον στο Τενεσί με προορισμό το Λονγκ Άιλαντ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τη FAA.

Εντούτοις, ο ιστότοπος παρακολούθησης των πτήσεων, Flightradar24, ανέφερε ότι το αεροπλάνο έκανε αναστροφή, αφού πέταξε πάνω από το Λονγκ Άιλαντ και κατευθύνθηκε προς νότο, πετώντας πάνω από την Ουάσινγκτον και τη Βιρτζίνια. Το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και παραρτήματά του στην Ουάσινγκτον «τέθηκαν για λίγο σε κατάσταση συναγερμού, μέχρις ότου το αεροπλάνο εγκατέλειψε τη ζώνη», ανακοίνωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Διαβάστε ακόμη: