Με επίσημη ανακοίνωση το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας ανέφερε σήμερα ότι εντοπίστηκε το υποβρύχιο που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπαλί την περασμένη εβδομάδα. Τα 53 μέλη του πληρώματος είναι νεκρά.

Το υποβρύχιο, το οποίο έσπασε σε τρία κομμάτια, βρέθηκε στον βυθό της Θάλασσας του Μπαλί, είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο.


Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας, Χάντι Τζατζάντο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι και τα 53 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε ότι ενημερώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας πως ένα αγνοούμενο από την Τετάρτη υποβρύχιο εντοπίστηκε βυθισμένο στη θάλασσα του νησιού Μπαλί και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 53 μελών του πληρώματος.

Ο στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό άλλαξαν το καθεστώς του υποβρυχίου KRI Nanggala 402 από «αγνοούμενο» σε «βυθισμένο», σύμφωνα με τον Χάντι Τζατζάντ.. Όλοι οι Ινδονήσιοι εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την τραγωδία στις οικογένειες του πληρώματος, συμπλήρωσε.

Σχετική είδηση: ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.