Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους “16” του Indian Wells. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη τα βρήκε… μπαστούνια απέναντι στον πολύ επικίνδυνο Fabio Fognini, άργησε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και κέρδισε μόλις τα 3 από τα πρώτα 11 games του παιχνιδιού, μπήκε όμως στο ματς και τελικά έκανε την ανατροπή και επικράτησε του Ιταλού με 2-6, 6-3, 6-4.

O Fognini έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, ενώ είχε διπλό break point για το 3-0 και τελικά έκανε το double break λίγο αργότερα, “ξεφεύγοντας” με 5-1. Ο Ιταλός είχε μάλιστα διπλό set point για να κάνει και το 3ο break και να πάρει το σετ με 6-1, αλλά ο Στέφανος μείωσε σε 5-2 και τον υποχρέωσε να σερβίρει για την κατάκτησή του – κάτι που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει ο πολύ καλός Fognini.

Ο Fognini, ο οποίος για πρώτη φορά κέρδισε σετ απέναντι στον Στέφανο σήμερα, έκανε πρώτος break και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-1. Ήταν μπροστά έως και 2-1, 30-15 στο 2ο σετ, αλλά ο Στέφανος πήρε τους 3 επόμενους πόντους, έκανε για πρώτη φορά break στο ματς και αυτό άλλαξε τα πάντα.

Δεν ήταν τόσο το 2-2, όσο το ότι ανέκοψε έναν πολύ καλό ρυθμό του Fognini και τον αποδιοργάνωσε, παίζοντας και ο ίδιος σαφώς καλύτερα. Στα επόμενα λεπτά ο Στέφανος βρήκε κι άλλο break, κέρδισε 4 games στη σειρά και μετέτρεψε το 1-2, 15-30 σε 5-2, για να κατακτήσει τελικά το σετ με love service game στο 9ο game (6-3).

Και στο 3ο σετ αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος εκ νέου με διπλό break point στο 2ο game, επέστρεψε όμως από το 0-1, 15-40 και ισοφάρισε σε 1-1. Λίγα λεπτά μετά έκανε εκείνος το μοναδικό break στο αποφασιστικό σετ, προηγήθηκε με 4-2 και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 10ο game, κλείνοντας το service game για το 6-4 με τον 10ο άσο του.

Αυτή ήταν η 53η νίκη στη χρονιά (53-15) για τον Στέφανο, που έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον, με δεύτερο τον Daniil Medvedev που χθες έφτασε τις 50 νίκες (50-10).

Αύριο, στις 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, για μια θέση στον 6ο προημιτελικό του σε Masters διοργάνωση για φέτος. Μόνο σε ένα δεν έχει μπει στα προημιτελικά, στη Μαδρίτη, όπου είχε φτάσει μέχρι τους “16”.

Ο νεαρός Αυστραλός λίγο πριν από τον Τσιτσιπά πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο, κερδίζοντας εύκολα τον Cristian Garin με 6-4, 6-2.