Σε τραγωδία εξελίχθηκε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ινδία. Το πρωί του Σαββάτου, διαπιστώθηκε πως από την πυρκαγιά είχαν χάσει την ζωή τους δεκαοκτώ άνθρωποι. Δεκαέξι ασθενείς με COVID-19 όπου είχαν εισαχθεί και δύο νοσοκόμες βρίσκονταν στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ. Εκεί νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

«Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 18 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 16 ασθενών και δύο νοσοκόμων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρατζεντρασίνχ Τσουντασάμα, αξιωματικός της αστυνομίας.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου», συμπλήρωσε.

Είχαν προηγηθεί ακόμη δύο πυρκαγιές σε νοσοκομεία της Ινδίας

Στις 23 Απριλίου, ξέσπασε πυρκαγιά στη Μουμπάι που στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με την COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου στις συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις οποίες είχαν διασωληνωθεί εξαιτίας διαρροής.

Καταρρέει το σύστημα υγείας της Ινδίας

Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες με αποτέλεσμα η πανδημία να επιφέρει ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Σήμερα ανακοινώθηκε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 400.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ υπέκυψαν 3.523 με την COVID-19 το ίδιο διάστημα. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.