Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους στην Ινδία, η οποία προετοιμάζει την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων λόγω της άφιξης ενός ισχυρού κυκλώνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο κυκλώνας Tauktae – η πρώτη μεγάλη τροπική καταιγίδα της σεζόν στην Ινδία, κινείται προς τον βορρά παράλληλα με τις δυτικές ακτές της χώρας, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε πολλές πολιτείες της Ινδίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει την πολιτεία Γκουτζαράτ (δυτικά) το βράδυ της Δευτέρας με ανέμους να πνέουν μεταξύ 150-160 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών και των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την πολιτεία Καρνατάκα (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

 

Χωριά και μικρές πόλεις πλημμύρισαν και ιδιοκτησίες καταστράφηκαν, αναφέρουν οι αρχές.

Περίπου 75.000 άνθρωποι είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν από τις παράκτιες ζώνες της Γκουτζαράτ, όπου η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 θα διακοπεί προσωρινά αύριο και μεθαύριο, είπαν αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα νοσοκομεία Covid έθεσαν σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα τροφοδοσίας ρεύματος, είπε ένας αξιωματούχος, ο Βαρουνκουμάρ Μπαρανβάλ. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες ασθενείς με κορωνοϊό θα μεταφερθούν προς τα νοσοκομεία εκστρατείας. 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.