Η βοήθεια προς την Ινδία για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό φτάνει από πολλές χώρες. Σήμερα παρέλαβε 150.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, όπως ανακοίνωσε, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών στο Νέο Δελχί. «Εκατομμύρια δόσεις» από το εμβόλιο, τα οποία θα πωληθούν στην Ινδία από τα εργαστήρια (Dr. Reddy Labs Ltd) θα ακολουθήσουν, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πάντως επιστήμονες ενημέρωσαν την κυβέρνηση της Ινδίας σχετικά με μικρές παραλλάξεις σε μερικά δείγματα του κορονοϊού που θα μπορούσαν «πιθανά να διαφύγουν από την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος» και να απαιτήσουν πιο επισταμένη μελέτη, όπως δήλωσε στο Reuters, ένας από τους επικεφαλής επιστήμονες.

Η Ινδία κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με 401.993 νέες μολύνσεις, γεγονός που έχει δημιουργήσει ασφυξία στα νοσοκομεία. Η χώρα, που είναι και η μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εντείνει την εμβολιαστική της εκστρατεία. Ωστόσο διαπιστώνονται μεγάλες ελλείψεις.

Οι διαθέσιμες δόσεις είναι περιορισμένες, γεγονός που επιδεινώνει το δεύτερο οξύτατο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, οι οικογένειες συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν φάρμακα και οξυγόνο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο Δελχί, οι αξιωματούχοι απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην σχηματίζουν ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα. Ουρές σχηματίστηκαν και στο Αχμενταμπάντ, από πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.