Η Ινδία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, με 349.691 νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα στη χώρα καταγράφηκε και ρεκόρ θανάτων, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν στην covid-19, 2.767 άνθρωποι.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

“ Σκεφτόμαστε τον ινδικό λαό εν μέσω αυτού του φρικτού ξεσπάσματος της covid-19. Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στην ινδική κυβέρνηση και θα προσφέρουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στον λαό της Ινδίας και τους ήρωες υγειονομικούς της Ινδίας”, έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Twitter.

Η ινδική κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο στο Νέο Δελχί από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από τη Σιγκαπούρη.

Η χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων είναι στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής, προειδοποίησε ο Ασίς Τζα, πρύτανης της σχολής Δημόσιας Υγείας στο πανεπιστήμιο Brown σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Washington Post.

O Τζα επεσήμανε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι πεθαίνουν επισήμως καθημερινά στην Ινδία από covid-19, όμως οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι δύο με δέκα φορές μεγαλύτερος.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.