Το «ποδοσφαιρικό φαινόμενο» που ακούει στο όνομα Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ετοιμάζεται να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Σουηδίας μετά από τέσσερα χρόνια.
Το τελευταίο παιχνίδι με το εθνόσημο, ήταν στις 22 Ιουνίου του 2016, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του EURO 2016. Ο διεθνής επιθετικός, μετά από αυτό το διάλειμμα, είναι έτοιμος στα 39 του χρόνια για τη μεγάλη επιστροφή.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας, Γιάν Άντερσον,σε συνάντηση που είχε με τον Ζλάταν του έδειξε την θέληση του να τον ξαναδεί ανάμεσα στις κλήσεις για τα επόμενα ματς. Για το θέμα αυτό ο Άντερσον δήλωσε:
«Από την στιγμή που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει στην εθνική ομάδα, θεώρησα ότι ήταν φυσικό και σημαντικό να τον συναντήσω και να μιλήσουμε γι΄ αυτό, το συντομότερο δυνατό. Η συνάντησή μας ήταν εποικοδομητική και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο».
Να θυμίσουμε πως ο 39χρονος φορ, μετράει συνολικά 116 συμμετοχές με το εθνόσημο και έχει βρει 62 φορές δίχτυα. Όσο για τη φετινή χρονιά, έχει ήδη 11 γκολ και δύο ασίστ σε συνολικά 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.