Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 14ο ανακριτή ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο που κατηγορείται ότι βίαζε πέντε ανήλικες αθλήτριές του στην Ηλιούπολη.

Σε βάρος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Έρευνες για περισσότερα θύματα

Οι Αρχές αναμένουν το «πράσινο φως» για να δημοσιεύσουν τα στοιχεία της ταυτότητας και φωτογραφίες του 44χρονου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σχεδόν σίγουρη η ύπαρξη περισσότερων θυμάτων ανάμεσα στα παιδιά της σχολής του 44χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 5 καταγγέλουσες περιέγραψαν μία κοινή πρακτική που εφάρμοζε ο προπονητής για να καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του, καθώς τους ασκούσε ψυχολογική βία για να «σωπάσουν».

Να σημειωθεί πως διερευνάται αν υπάρχουν και άλλα θύματα από το περιβάλλον της σχολής, ενώ στο μικροσκόπιο έχει τεθεί και το κινητό του.

Την ίδια ώρα μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του προπονητή, καθώς συγγενικά πρόσωπα της πρώην συζύγου του κάνουν λόγο για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο οποίο πρωταγωνιστεί ο 44χρονος.

Πρόκειται για αλλεπάλληλες καταγγελίες της πρώην συζύγου του, η οποία φέρεται να έχει ξυλοκοπηθεί από το 2018 μέχρι το 2020 από τον 44χρονο και όπως η ίδια είχε υποστηρίξει το 2020, όταν αυτή του ζήτησε να φύγει από το σπίτι στο οποίο διέμεναν πήρε μια κυνηγετική καραμπίνα ο 44χρονος, μπήκε μέσα στο σπίτι και αφού την ξυλοφόρτωσε στη συνέχεια την απείλησε με το όπλο ότι θα την σκοτώσει και εν τέλει ανέβηκε πάνω στην ταράτσα του σπιτιού και απειλούσε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Η δικηγόρος του Πέρσα Χαρατσιάρη, μιλώντας στο Action24, ανέφερε: «Δεν έχει απολογηθεί ακόμα ο κατηγορούμενος, πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα. Πριν απαντήσει στον ανακριτή, δεν θα κάνουμε δίκη εκτός των τειχών. Σεβόμαστε βέβαια το ενδιαφέρον του κοινού.

Επειδή είναι ένα σοβαρότατο θέμα γιατί οι καταγγελλόμενες, φερόμενες πράξεις έχουν μεγάλη απαξία. Πριν απολογηθεί όμως δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε στην ουσία, πρέπει να προστατευτούν και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητάς του».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο 44χρονος προπονητής αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες, η δικηγόρος του δεν απάντησε γιατί «ακόμη δεν έχει μιλήσει στον ανακριτή».

«Όντως είναι σοβαρό θέμα. Κι εγώ παιδιά έχω. Ο κάθε γονέας που θέλει να αθλούνται τα παιδιά, έχει μια ανησυχία όταν ακούει να βγαίνει στη δημοσιότητα ένα τέτοιο θέμα, αν και δεν είναι πρώτη φορά», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα