«Νίκη των χιλιάδων φοιτητών και πανεπιστημιακών που διεκδίκησαν να μην συγκροτηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία, και ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη» χαρακτήρισε το «πάγωμα» του διαγωνισμού για το σώμα ειδικών φρουρών στα ΑΕΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.
Μιλώντας στον ρ/στ Alpha Radio 98,9 FM, άσκησε έντονη κριτική στις πολιτικές επιλογές της ΝΔ για την εκπαίδευση: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη “κόβει” 25.000 μαθητές που δίνουν πανελλαδικές από το δικαίωμα εισαγωγής τους στο δημόσιο πανεπιστήμιο, για να έχουν πελατεία τα ιδιωτικά κολέγια. Και μάλιστα, για πρώτη φορά αλλάζουν οι όροι εισαγωγής στην τριτοβάθμια εν μέσω σχολικού έτους, και δη σε χρονιά πανδημίας». Τόνισε δε, πως το «να κόβονται χιλιάδες μαθητές, για να πάνε τελικά στα ιδιωτικά κολέγια και στη συνέχεια να τους αναγνωρίσουν και το πτυχίο ισότιμα με το δημόσιο πανεπιστήμιο, είναι ξεκάθαρα ζήτημα εξυπηρέτησης συμφερόντων της ιδιωτικής εκπαίδευσης -και όχι ποιότητας της εκπαίδευσης».
Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε εκνευρισμό
«Οι πολιτικές της ΝΔ δυστυχώς μας απομακρύνουν από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και μας φέρνουν πιο κοντά στην Τουρκία του Ερντογάν, γιατί στην Τουρκία θα βρει κάποιος μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «κανένα από τα τρία σώματα ειδικών φρουρών, μη εκπαιδευμένων, που έχει θεσμοθετήσει η ΝΔ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το πραγματικά σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα».
Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι «βρίσκεται σε εκνευρισμό και δεν μπορεί να απευθυνθεί ηγεμονικά στην κοινωνία». «Έτσι, επιλέγει να επιτεθεί στο 36% του λαού που επέλεξε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τη χαρακτηρίζει… σκοτεινό διάλειμμα», είπε.
«Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί οικογενειακό του δικαίωμα την πρωθυπουργία στην πολιτική του παράταξη», δήλωσε.
Υπενθύμισε το μαξιλάρι
Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «μείωσε κατά 10 μονάδες την ανεργία, ενώ δημιούργησε το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, που τώρα είναι ασπίδα δημοκρατίας για να χαράζει πολιτικές η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση». «Το να μιλάει για λαϊκισμό και διχαστικό λόγο ο κ. Μητσοτάκης, αυτός που δεν ντράπηκε να σταθεί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και να μιλήσει με γλώσσα συνομωσιολογίας στη Βουλή, είναι τουλάχιστον θράσος», κατέληξε, σημειώνοντας πως «είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να υπερασπίζεται την άποψη “βάστα-Σόιμπλε” ακόμα και την στιγμή που ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήρθε να απολογηθεί για την στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων»