Προκλητική «προεκλογική» εμφάνιση, αν και κομμένος και από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κρατώντας φέιγ βολάν «Ψηφίζω Σπαρτιάτες».

Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, στο Εφετείο της Αθήνας, στη δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου παραβίασε το τεκμήριο αθωότητας του απαιτώντας από την έδρα να πάρει θέση.

«Ζητώ να μου απαντήσετε αν υιοθετείτε όσα αναφέρει στην απόφαση του το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αν ισχύει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας ή αν κακώς βρίσκομαι εδώ και ταλαιπωρώ τους συνηγόρους μου».

Ηλίας Κασιδιάρης: «Όχι» από την εισαγγελέα στο αίτημα που έκανε για το τεκμήριο της αθωότητας

H εισαγγελέας της έδρας επισήμανε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό, έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 13 χρόνια κάθειρξη, πως το δικαστήριο δεν απαντά σε ερωτήσεις κατηγορουμένων αλλά πως όλα θα κριθούν με την απόφαση του, με τον κρατούμενο να ξεσπά.

«Άρα δεν έχω τεκμήριο αθωότητας! Αυτό εννοεί όταν λέει ένας εισαγγελέας θα το δούμε στην απόφαση. Αυτά γίνονται σε καθεστώτα Ουγκάντας».

Τελικά, το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη απορρίφθηκε ομόφωνα ως απαράδεκτο με την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να επισημαίνει πως «δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου» και να υπενθυμίζει στον κρατούμενο:

«Πάγια αρχή του ποινικού δικαίου αποτελεί το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης».

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν λίγοι υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίοι τον χειροκρότησαν κατά την αποχώρηση του και δε δίστασαν να αποδοκιμάσουν την έδρα.

Διαβάστε ακόμη: