Εκτός της επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος του Αυγούστου θα μείνουν τα κίτρινα τιμολόγια, με απόφαση του υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η απόφαση βασίζεται στο γεγονός ότι τα εν λόγω κυμαινόμενα τιμολόγια είναι ήδη χαμηλές από τους προμηθευτές ενέργειας και κάτω από τα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η εξαίρεση δεν αφορά τα πράσινα τιμολόγια, αφού κανένα δεν ήταν κάτω από τα 14 λεπτά/κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΥΠΕΝ που δημοσιεύτηκε χθες, δικαιούχοι της επιδότησης του Αυγούστου, που καθορίστηκε στα 1,6 λεπτά/κιλοβατώρα  καθίστανται όσοι έχουν τιμή κυμαινόμενου τιμολογίου  μετά την εφαρμογή τυχόν εκπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο του έτους 2024 υπερβαίνει τα εκατόν σαράντα ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) (140 €/MWh), ή 14 λεπτά/κιλοβατώρα.

Ποια κίτρινα τιμολόγια μένουν εκτός:

Τα κίτρινα τιμολόγια που μένουν εκτός επιδότησης είναι:

  • Το πρόγραμμα YELLOW ONE HOME της ΗΡΩΝ που προσφέρει τελική σταθερή τιμή 9,36 λεπτά/kWh (με έκπτωση συνέπειας) για όλη την περίοδο.
  • Το πρόγραμμα Volton Yellow Simple Protect της Volton, που έχει ορίσει ανώτατη τελική τιμή 9,3 λεπτά/kWh μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
  • Η NRG προτείνει το υβριδικό πρόγραμμα nrg hybrid, το οποίο προσφέρει τιμή 9,5 λεπτά/kWh για τις πρώτες 200 kWh για έναν χρόνο, ενώ για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες εφαρμόζεται κυμαινόμενη τιμολόγηση με βάση τους όρους του κίτρινου τιμολογίου.
  • Η Elpedison προσφέρει το Elpedison Win με τιμή 11 λεπτά/kWh για Ιούνιο και Ιούλιο, και το Elpedison Flex με την ίδια τιμή έως τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: