Πρωτοφανή περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε γυμνάσιο της Ικαρίας, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε αυτό.

Κατά πληροφορίες, σύσσωμοι οι καθηγητές έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της διευθύντριας, με την οποία έχουν έρθει σε ουσιαστική και οριστική ρήξη, με αφορμή μία σειρά από περιστατικά, τα οποία αναφέρονται στην πολυσέλιδη επιστολή τους προς την περιφερειακή διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι, εξαιτίας των ενεργειών της διευθύντριας, έχει διαταραχθεί η έκρυθμη και ομαλή καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ενώ σημειώνονται φαινόμενα λεκτικής, ηθικής και ψυχολογικής βίας και παρενόχλησης.

Ισχυρίζονται πως η εν λόγω διευθύντρια προβαίνει σε συμπεριφορές, πράξεις, πρακτικές και απειλές που οδηγούν στην ηθική και ψυχολογική βλάβη κατ’ επανάληψη, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, ταπεινωτικού και επιθετικού περιβάλλοντος, το οποίο τους δημιουργεί επιπρόσθετο εργασιακό άγχος, που μεταφέρεται, όπως επισημαίνουν, «στην προσωπική μας ζωή και υγεία».

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, στην οποία απευθύνθηκαν αρχικά οι καθηγητές, τους ζήτησε να παραθέσουν συγκεκριμένα γεγονότα και πράξεις της διευθύντριας, που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες τους, κάτι το οποίο έπραξαν.  Η διευθύντρια με τη σειρά της, έκανε λόγο για ασύστολα εις βάρος της ψεύδη, για «φανατικούς συνδικαλιστές που της έχουν κάνει μαύρη τη ζωή της» και για καταστάσεις και συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει στη ζωή της.

Διαβάστε ακόμη: