Δεν ήταν μια ομαλή χρονιά για όλους τους ηγέτες. Σε έναν αχαρτογράφητο χώρο εργασίας μετά την πανδημία, αβέβαιη οικονομία και περιβάλλον με ταχέως μεταβαλλόμενες προτεραιότητες μετόχων και εργαζομένων, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων έπρεπε να λάβουν αποφάσεις υψηλού ρίσκου χωρίς προηγούμενο.

«Έχουμε δει μερικούς ηγέτες να αγωνίζονται να προχωρήσουν με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα σε μια νέα εποχή υψηλότερων επιτοκίων και μεγαλύτερων απαιτήσεων των εργαζομένων», εξηγεί στο BBC ο  Christopher Kayes , καθηγητής διοίκησης στο George Washington University School of Business, στην Ουάσιγκτον, DC. «Πολλοί λειτουργούν όμως με τη λογική που είχαν κατά την προπανδημική εποχή – όταν οι εργαζόμενοι ήταν πιο συμμορφωμένοι και είχαν λιγότερες απαιτήσεις».

Αν και υπήρξαν πολλές επιτυχημένες ιστορίες επιχειρήσεων, πολλοί είναι εκείνοι οι CEOs που… σκόνταψαν – σε αρκετές περιπτώσεις, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ή τους ζητήθηκε να παραιτηθούν από τα διοικητικά συμβούλια τους σε χρόνο dt.

Ανελαστικές πολιτικές στο Grindr

Οι ηγέτες και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να τα «βρουν» για τις πολιτικές επιστροφής στο γραφείο μετά την πανδημία. Ενώ πολλοί εργοδότες και εργαζόμενοι βρήκαν τη μέση λύση στις υβριδικές συμφωνίες, τον Αύγουστο, ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής γνωριμιών Grindr, George Arison, ανακοίνωσε ένα ανελαστικό τελεσίγραφο επιστροφής στο γραφείο για τους εργαζόμενους: να έρχονται στο γραφείο δύο φορές την εβδομάδα ή να μην επιστρέψουν τον Οκτώβριο. Αν και αυτή η πολιτική λειτούργησε για ορισμένους που ζούσαν ήδη κοντά στις κομβικές πόλεις του Grindr, όπως τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και την Ουάσιγκτον DC, σήμαινε επίσης ότι πολλοί εργαζόμενοι που προσλαμβάνονταν εξ αποστάσεως θα έπρεπε να προσπαθήσουν να μετεγκατασταθούν – ή να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Ο Kayes λέει ότι η ηγεσία του Grindr απέτυχε να αναγνωρίσει τη βαθιά αλλαγή που θα είχε η εντολή της στο εργατικό της δυναμικό. «Υπήρχε μια μακροχρόνια, λανθασμένη πεποίθηση ότι το να είσαι αφεντικό σημαίνει απλώς να εκδίδεις διατάγματα ή να έχεις απαιτήσεις και ότι οι άνθρωποι που εργάζονται για σένα, θα ακολουθήσουν. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει πλέον: όταν κάνεις μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής που επηρεάζει τη ζωή των εργαζομένων, πρέπει πρώτα να συζητήσεις μαζί τους».

Το αποτέλεσμα ήταν ότι σχεδόν οι μισοί από τους υπαλλήλους του Grindr απέρριψαν την εντολή – και η εφαρμογή αντιμετώπισε  αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης. 

Αποξένωση πελατών στο Reddit

Καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδήγησε τις εταιρείες να ανησυχούν για τα κέρδη, πολλές ήταν εκείνες που αναζήτησαν εναλλακτικές πηγές εσόδων για να στηρίξουν τους ισολογισμούς τους.

Έτσι, τον Απρίλιο και καθώς προετοιμαζόταν για την IPO, η Reddit ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει για την πρόσβαση στη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API), το πλαίσιο που επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να δημιουργούνται γύρω από δεδομένα πρώτου κατασκευαστή. Η πρόσβαση στο API είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες τόσο για να συμμετέχουν όσο και για να εποπτεύουν περιεχόμενο στα subreddits -τις υποομάδες- της κοινότητας.

Σε μια ανάρτηση του Ιουνίου στο Reddit, ο διευθύνων σύμβουλος Steve Huffman ανακοίνωσε επίσης ότι η πλατφόρμα θα επιβάλει όρια ρυθμού δεδομένων  τον Ιούλιο, αφήνοντας τους προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων να προσπαθούν να εφαρμόσουν αλλαγές για να διατηρήσουν το λογισμικό τους να λειτουργεί με το πλαίσιο του Reddit.

«Το Reddit πρέπει να είναι μια επιχείρηση που μπορεί να να αυτοσυντηρηθεί – και για να γίνει αυτό, δεν μπορούμε πλέον να επιδοτούμε εμπορικές οντότητες που απαιτούν μεγάλης κλίμακας χρήση δεδομένων», έγραψε ο Huffman. Αν και αυτό μπορεί να ήταν μια καλή ιδέα για τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία, έγινε σε βάρος της σχέσης με τον καταναλωτή. Οι δημοφιλείς εφαρμογές έκλεισαν στη συνέχεια, η κοινότητα του Reddit διαμαρτυρήθηκε και οι επόπτες του subreddit επέβαλαν μπλακάουτ. 

Υποτιμώντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων στη GM

Το 2023, η συλλογική οργάνωση βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019 , με αποτέλεσμα να λάβουν χώρα μια σειρά απεργιών ακόμη και σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις υψηλού κύρους.

Τον Οκτώβριο, η Mary Barra, διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, έγινε η πρώτη από τις «Μεγάλες Τρεις» αυτοκινητοβιομηχανίες που διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία με την United Auto Workers (UAW), έξι εβδομάδες μετά τη σαρωτική απεργία τους. Μέχρι εκείνη την στιγμή, ωστόσο, η εταιρεία είχε ήδη ζημίες άνω του 1 δισ. δολαρίων. Η σύναψη της συμφωνίας – που ευρέως θεωρείται ως μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους – βοήθησε να την GM να θέσει ένα τέλος στην αιμοραγία αυτή, καθώς οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλειά.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση μπόρεσαν να τερματίσουν τις απεργίες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν για μια αρχική αποτυχία της Barra να εκτιμήσει τα αιτήματα και τη δύναμη του συνδικάτου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εσόδων καθώς η απεργία συνεχιζόταν. Αυτό επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι η Barra εργαζίταν στην εταιρεία όλη την καριέρα της.

«Συχνά σε μεγάλες εταιρείες, οι CEOs είναι μισθωτοί, ενώ αμοίβονται με μεγάλους μισθούς για να μετακινούνται μεταξύ διαφόρων εταιρειών. Αλλά η Barra στην πραγματικότητα μεγάλωσε με την εταιρεία – θα έπρεπε να είχε καταλάβει την αίσθηση της πίστης, του ανήκειν και της κοινότητας μεταξύ των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία», εξηγεί ο Kayes στο BBC. 

Δραματική μείωση κόστους στο Warner Bros Discovery

Μερικές φορές οι διευθύνοντες σύμβουλοι επιλέγονται και προσλαμβάνονται για να ανατρέψουν ένα εταιρικό status quo. Όταν ο David Zaslav επέβλεψε τη συγχώνευση της Warner Bros το 2022 και της μικρότερης εταιρείας Discovery, η τακτική του τρόμαξε πολλούς.

Έχοντας ως αποστολή να πραγματοποιήσει κέρδη εν μέσω χρέους άνω των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Zaslav άρχισε να ανακοινώνει περικοπές σε όλο το στούντιο, συμπεριλαμβανομένων ακυρώσεων ταινιών που είχαν ήδη γυριστεί και μαζικών απολύσεων καθόλη τη διάρκεια του 2023.

Τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ότι η Warner Bros Discovery θα καταργήσει το Turner Classic Movies, ένα κανάλι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των σινεφίλ. Η κοινότητα συγκλονίστηκε τόσο πολύ που οι θρυλικοί κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μάρτιν Σκορσέζε και Πολ Τόμας Άντερσον πραγματοποίησαν μια  συνάντηση κορυφής με τον Zaslav.

Σύμφωνα με τον Kayes, το επιχειρηματικό σχέδιο του Zaslav ήταν… αφελές: για να πετύχει, θα έπρεπε να κάνει περικοπές σε μια βιομηχανία που φημίζεται για τους σούπερ σταρ, τα μπλοκμπάστερ, τους συναισθηματικά αφοσιωμένους καταναλωτές και το εργατικό δυναμικό. «Το Χόλιγουντ είναι πολύ διαφορετικό».

Η χλιαρή υποδοχή των αποφάσεων του Zaslav μπορεί επίσης να βοήθησε να κινητοποιηθούν οι απεργίες του Writers Guild of America (WGA) και του Screen Actors Guild (Sag) που «έκλεισαν» τη βιομηχανία για μεγάλο μέρος του έτους. 

Η κατάληψη του Twitter / X

Από τν πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της συμφωνίας πώλησης του Twitter τον Νοέμβριο του 2022, η εξαγορά από τον Elon Musk αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αμφισβητήσιμων επιχειρηματικών αποφάσεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της SpaceX μετονόμασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε «Χ»,  απέλυσε περίπου το 80% του προσωπικού  και έχασε περίπου 75 εκατομμύρια δολάριααπό διαφημιστικά έσοδα αφού ενέκρινε μια ανάρτηση αντισημιτικής θεωρίας στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η… αντισυμβατική ηγεσία του Musk έχει αποτύχει σε μια εταιρεία που είχε ήδη μια καθιερωμένη και μοναδική εργασιακή κουλτούρα. «Στην SpaceX και την Tesla, εταιρείες που ίδρυσε, μπορούσε να δημιουργήσει από την αρχή και να αναπτύξει μια κοινότητα πιστών οπαδών καθώς αναλάμβανε το διάστημα και τα τεχνολογικά προηγμένα οχήματα», διευκρινίζει ο Kayes. «Αλλά το Twitter ήταν ένας οργανισμός που είχε το δικό του ήθος, με τους εργαζόμενους που είχαν συνηθίσει σε ένα πολύ διαφορετικό στυλ ηγεσίας».

Ο Kayes περιγράφει τη λήψη αποφάσεων του Mask ως «ακανόνιστη». Αυτό περιλαμβάνει την πρόσφατη  επίθεση σε μάρκες που είχαν διακόψει τη διαφήμιση  στο X και την αφαίρεση των τίτλων από συνδέσμους ειδήσεων που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα. «Οι άνθρωποι μπορεί να μην ενοχλούνται όταν βλέπουν αντισυμβατική συμπεριφορά από ηγέτες, που τους κάνει να ξεχωρίζουν ως μοναδικοί και οραματιστές», λέει ο Kayes. «Όμως, από τη στιγμή που στρέφεται ενάντιά τους και είναι εντελώς αποσυνδεδεμένο με τους συμβατικούς επιχειρηματικούς κανόνες, γίνεται ανησυχητικό».

Προσθέτει ότι η X έχει ακόμα πολλά προβλήματα να λύσει μέχρι το 2024. «Παραμένει ασαφές ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι ηγέτες της – η νέα της διευθύνουσα σύμβουλος Linda Yaccarino ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, ωστόσο είναι ο Musk που φαίνεται ακόμα να κάνει κουμάντο.

Διαβάστε ακόμη: