Ηφαίστειο ASO Ιαπωνία: Ο γίγαντας βρυχάται ξανά. Η τέφρα από την έκρηξη του Aso, τουριστικός προορισμός στο νησί Κιούσου, έφτασε στα 3,5 χιλιόμετρα ύψος όταν εξερράγη περίπου στις 11:43 το πρωί (05:43 ώρα Ελλάδας) όπως ανέφερε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο 3, της κλίμακας των 5 βαθμών, ενώ οι αρχές ενημέρωσαν τους κατοίκους να μην πλησιάσουν και προειδοποίησαν για ροή λάβας σε ακτίνα περίπου ένα χλμ γύρω από τον κρατήρα Nakadake.

Ηφαίστειο ASO Ιαπωνία

Ηφαίστειο ASO Ιαπωνία, προειδοποίηση για αύξηση στο επίπεδο συναγερμού στο 3. Η προειδοποίηση εκδόθηκε για την πόλη Aso και δύο κοντινές πόλεις στην περιφέρεια Kumamoto ενώ η εθνική τηλεόραση του NHK μετέδωσε πλάνα από μια τεράστια στήλη καπνού πάνω από το ηφαίστειο.Ο Yoshihiko Isozaki, αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την έκρηξη.

Ηφαίστειο ASO Ιαπωνία: ιστορικό εκρήξεων

Το ηφαίστειο Aso είχε καταγράψει μία μικρή έκρηξη το 2019, ενώ η χειρότερη ηφαιστειακή καταστροφή στην Ιαπωνία τα τελευταία 90 χρόνια, σημειώθηκε στον Σεπτέμβριο του 2014 όταν η έκρηξη του Ontake κόστισε τη ζωή σε 63 ανθρώπους.

Ηφαίστειο ASO Ιαπωνία: Το πιο μεγάλο από τα 109 ηφαίστεια

Η Ιαπωνία είναι μια μικρή νησιωτική χώρα με ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν 109 ενεργά ηφαίστεια στην Ιαπωνία, η οποία είναι περίπου 10% όλων των ενεργών ηφαιστείων στον κόσμο. Ταυτόχρονα, περισσότερο από το 70 τοις εκατό της επικράτειας της Ιαπωνίας πέφτει σε μια ορεινή περιοχή και επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ηφαίστεια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό και τη μυθολογία της Ιαπωνίας. Από majestic Mountain Fuji, στο υποβρύχιο ηφαίστειο που σχηματίστηκε Νέο νησί Μόνο πέρυσι, ηφαίστεια στην Ιαπωνία προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Δεν απέχει πολύ από την πόλη Simabara στο νησί Kushu είναι μια ομάδα ηφαιστείων, γνωστή ως το βουνό άβολο. Η έκρηξη αυτών των ηφαιστείων συνέβη πριν από έξι εκατομμύρια χρόνια, και μέχρι πρόσφατα, πίστευε ότι κοιμούνται ηφαίστεια. Το 1934 δημιουργήθηκε εδώ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Και ακόμη και να μεγαλώσουν ένα μικρό χωριό όπου μπορούν να φιλοξενήσουν οι τουρίστες.

Το 1990, ένα από τα ηφαίστεια, το Mount Fugen, επέζησε μια σειρά εκρήξεων. Σήμερα, το βουνό ονειρεύεται και πάλι και οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην κορυφή της με ύψος 1359 μέτρων για να απολαύσουν την πανοραμική θέα. Για να συντομεύσει το μονοπάτι, οι περισσότεροι τουρίστες ανεβαίνουν από τα βουνά της δικής σας, της οποίας η κορυφή μπορεί να επιτευχθεί σε τρία λεπτά βόλτα στον ανελκυστήρα στο πέρασμα της Nita.

Mount Aso, ή Aso-San

Mount Aso, ή Aso-San, στην πραγματικότητα πέντε ξεχωριστές ηφαιστειακές κορυφές. Το ηφαίστειο είναι ενεργοποιημένο Νότιο νησί Ιαπωνία Kyushu, όχι μακριά από το Kumamoto. Το Aso-San Mountain είναι τόσο τεράστιο που πολλά χωριά βρίσκονται μέσα στα σύνορά της.

Το Όρος Άσο είναι ένα ενεργό σύνθετο ηφαίστειο που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της νήσου Κιούσου. Η καλδέρα που σχηματίστηκε από αλλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις κατά τα τελευταία 30.000 χρόνια έχει διάμετρο 20 χιλιόμετρα. Η περιοχή είναι πλούσια σε θερμές πηγές, πηγαία νερά και λιβάδια.

Ένα από τα πέντε ηφαίστεια, το όρος Amekadak, εξακολουθεί να είναι ενεργό και είναι το κύριο αξιοθέατο της περιοχής, αλλά όταν το ηφαίστειο εκρήγνυται τη Γάζα, ολόκληρη η περιοχή κλείνει για να επισκεφθεί. Άλλες κορυφές είναι επίσης δημοφιλείς με τους τουρίστες.

Ηφαίστειο ASO Ιαπωνία: Οι εκδρομές στην περιοχή κυμαίνονται από σύντομες περιπάτους σε αρκετές ημερήσιες εκδρομές. Δίπλα στο μουσείο του Mount Aso είναι Ελικοδρόμιο όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν εκπληκτικές πτήσεις πάνω από το ηφαίστειο.