Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Ιδού οι παράγοντες που οδηγούν σε απογείωση του χρηματιστήριου

-Η… συνωμοσία των θετικών ενδείξεων που τείνουν να γίνουν γεγονότα
– Προπομπός η Fitch για την επενδυτική βαθμίδα – Η Société Générale εκτιμά ότι μπορεί να ανακοινωθεί και επίσημα τον Οκτώβριο!
– Οι λόγοι που οι μεγάλοι παίκτες «μένουν Ελλάδα» και ενισχύουν τις θέσεις τους: Τα κέρδη ανά μετοχή 50% υψηλότερα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές – Σύντομα το Χ.Α. στο club των αναπτυγμένων αγορών


Λιανεμπόριο: Οι τεκτονικές αλλαγές και η «smartphonegeneration»

-Το 36% των καταναλωτών είναι σίγουρο ότι οι αγορές θα αποτελούν ένα συνδυασμό in-store και online εμπειρίας


ΥΠΕΝ και διαχειριστές δεν ανησυχούν για μπλακ άουτ το καλοκαίρι, αλλά επαγρυπνούν
-Συνέχεις συσκέψεις και ενίσχυση του συστήματος ηλεκτροδότησης με κάθε μέσον – Μελέτη του οργανισμού «ENTSO-E» για την ενέργεια στην Ελλάδα!


Ο «κρυφός» παγκόσμιος πόλεμος για νομισματική κυριαρχία

-Το ψηφιακό κινεζικό γουάν έρχεται με φόρα
-Την ίδια ώρα, η Δύση καθυστερεί… όσο μπορεί. Η αλήθεια είναι πως δεν ανυπομονούμε για την τεχνοκρατική δυστοπία των CBDC…


Οι υψηλές επιδόσεις της οικονομίας και το ζήτημα των εξαγωγών

-Διατήρηση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τους κραδασμούς από το ασταθές διεθνές οικονομικό περιβάλλον


Τη δημοπράτηση των 3 επεκτάσεων της Αττικής Οδού (Ραφήνα, Λαύριο, Σήραγγα Ηλιούπολης) ως μία ενιαία σύμβαση παραχώρησης με κατασκευαστικό αντικείμενο 1,2 δισ. πρότεινε η συμμαχία ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Άβαξ!

-Συμφωνεί με την προσέγγιση των εργολάβων το υπ. Δημοσίων Έργων – Σε 8 μήνες ο διαγωνισμός εάν πρώτα εξασφαλιστούν τα 400 εκατ. που αποτελούν τη χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου για την Αττική Οδό Νο2!


«Τι παίζει» η Διαπλοκή που έχει «τρομάξει» από την παντοκρατορία Μητσοτάκη!
-Οι ολιγάρχες στηρίζουν Πλεύση, θέλουν επτακομματική Βουλή, να μην καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ (20%) και το ΚΙΝΑΛ ελαφρώς ενισχυμένο (12,5%)!
-Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα εξουσίας, που ανησυχούν ότι η κυριαρχία της ΝΔ -που παίζει χωρίς αντίπαλο- θα προκαλεί φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού!


Ποια υπουργεία «έχουν κλειδώσει», ποιοι πρωτοκλασάτοι υποβαθμίζονται

-Στο Μαξίμου ο Στ. Παπασταύρου, στο Άμυνας ο Δένδιας, στο υπ. Οικονομικών ο Κ. Χατζηδάκης, εξωκοινοβουλευτικός στο υπ. Εξωτερικών!
– Η Ειρ. Αγαπηδάκη στο υπ. Υγείας, στο Ναυτιλίας ο Άδωνις, στο Ανάπτυξης ο Θ. Σκυλακάκης, πρόσωπο εμπιστοσύνης Μητσοτάκη στο Ενέργειας
– Ο Πιερρακάκης στο ψηφιακής πολιτικής και το δίλημμα με το Εσωτερικών!


Οι 6 σίγουρες γυναίκες, για κρίσιμα υπουργεία και σε κεντρικό ρόλο σε αυτοδυναμία της ΝΔ

– Χαρτοφυλάκια αιχμής σκοπεύει να αναθέσει ο πρωθυπουργός στις κυρίες Λ. Μενδώνη, Άννα Διαμαντοπούλου, Έλενα Ράπτη, Σοφία Ζαχαράκη, Νίκη Κεραμέως και Ειρήνη Αγαπηδάκη!


Το πιεσμένο ελατήριο και οι άλλοι 6 λόγοι που οδηγούν την άνοδο στο Χ.Α.

– Μετά τα μνημόνια και την πανδημία, ήρθε η εποχή του πάρτι
– Οι ρυθμοί ανάπτυξης πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η πολιτική σταθερότητα – Η εξυγίανση των τραπεζών, τα μερίσματα και τα placements
– Η προώθηση των εμβληματικών ιδιωτικοποιήσεων και διαγωνισμών του Δημοσίου – Η Επενδυτική Βαθμίδα, τα υπερκέρδη των εισηγμένων και η δυναμική του τουρισμού!
– Το ΤΧΣ και οι πωλήσεις πακέτων Εθνικής, Πειραιώς και Alpha – Ενέργεια, Υποδομές, Τουρισμός και «καλά χαρτιά» σέρνουν τον χορό!


Φύλλο και φτερό από ΑΑΔΕ όλες οι χρηματιστηριακές για ξέπλυμα χρήματος

-Δήθεν «ξένοι πελάτες» νομιμοποιούν στο Χ.Α. μίζες, προμήθειες και λαδώματα! – Εντοπίστηκαν ήδη 2-3 καραμπινάτες περιπτώσεις!
– Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του CRS μετά από καταγγελίες από Κύπρο, Γερμανία και Βρετανία!- Ταυτοποιούνται ΑΦΜ, ταυτότητες, φορολογικές έδρες, τραπεζικοί λογαριασμοί!


Σε συνάντηση Μητσοτάκη – Πολίτη μετά τις εκλογές θα κριθεί αν θα δοθεί παράταση ή όχι στον διαγωνισμό της Αττικής Οδού!

-3 σχήματα ζήτησαν να πάει 15 μέρες πίσω – Συναντήσεις του Δ. Πολίτη με εργολάβους!
-Ο διαγωνισμός, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και έναν χρόνο, σέρνεται ανεξήγητα! – Πιθανό να δοθεί παράταση ενός ή και δύο χρόνων στην υφιστάμενη κοινοπραξία, η σύμβαση της οποίας λήγει τον Οκτώβριο 2024!


Την Νέα Ν.Δ., ως κόμμα του μεσαίου χώρου, του κέντρου και του φιλελευθερισμού φτιάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

-Στηριζόμενος στις 20+ μονάδες διαφοράς με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και με δεδομένη την παντοκρατορία του, μετασχηματίζει τη Ν.Δ. σε «ΔΙΚΟ ΤΟΥ» κόμμα, που θα αποτυπωθεί στην νέα κυβέρνηση!
-Εκτός κυβέρνησης ή σε μικρά υπουργεία πολλοί πρωτοκλασάτοι – Θα τοποθετηθούν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και πολλές γυναίκες – Οι καραμανλικοί εξαφανίστηκαν – Μόνο ο Σαμαράς παραμένει ισχυρός!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Ιουνίου!