Οι διασώστες εξετάζουν τα νερά ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας για 10 άτομα που επέβαιναν σε ένα ιαπωνικό στρατιωτικό ελικόπτερο που προφανώς συνετρίβη στη θάλασσα την Πέμπτη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Yasukazu Hamada.

«Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συλλέξω πληροφορίες για τις ζημιές και να αναζητήσω ανθρώπινες ζωές», είπε ο Hamada, ο οποίος φαινόταν φανερά συγκινημένος όταν μίλησε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ο στρατηγός Yasunori Morishita, αρχηγός του επιτελείου της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας (GSDF), είπε ότι οι ερευνητές βρήκαν στη θάλασσα κάτι που φαινόταν να είναι μέρος του ελικοπτέρου UH-60JA και συνεχίζουν να σαρώνουν τον ωκεανό για επιζώντες.

το πιο θανατηφόρο αεροπορικό ατύχημα της Ιαπωνίας από το 1995

Εάν δεν βρεθούν επιζώντες, η συντριβή θα είναι το πιο θανατηφόρο αεροπορικό ατύχημα της Ιαπωνίας από το 1995, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας.

Στους αγνοούμενους στρατιώτες περιλαμβάνονται δύο πιλότοι, δύο μηχανικοί και έξι επιβάτες, ανάμεσά τους ο υποστράτηγος Yuichi Sakamoto, ανώτερος διοικητής της GSDF, είπε ο Morishita.

Ο Sakamoto, διοικητής της 8ης Μεραρχίας, διορίστηκε πρόσφατα στον ρόλο του στις 30 Μαρτίου, ανέφερε την Παρασκευή ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK της Ιαπωνίας.

Το νησί Miyako – δίπλα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας – βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα (250 μίλια) ανατολικά της Ταϊβάν και φιλοξενεί μια μονάδα πυραύλων JGSDF.

Η τελευταία φορά που τουλάχιστον 10 άνθρωποι χάθηκαν σε αεροπορικό ατύχημα της Ιαπωνίας ήταν στις 21 Φεβρουαρίου 1995, όταν ένα ιπτάμενο σκάφος της Ναυτικής Δύναμης Αυτοάμυνας συνετρίβη στην επαρχία Κότσι, στη νότια Ιαπωνία, σκοτώνοντας 11 άτομα, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Τον Φεβρουάριο του 1984, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ιπτάμενο σκάφος συνετρίβη στα νερά ανοιχτά της δυτικής ακτής του νησιού Ao στην επαρχία Ehime, δήλωσε το υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα