Τουλάχιστον 30 πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές στα ανοιχτά νησιού της Ιαπωνίας, πολλές από τις οποίες είχαν μαχαιρωθεί στον λαιμό.

Οι ντόπιοι στο νησί Kumejima έκαναν τη φριχτή ανακάλυψη την περασμένη Πέμπτη, όταν η άμπωτη αποκάλυψε τις νεκρές χελώνες. Τουλάχιστον ένας ψαράς παραδέχθηκε ότι τραυμάτισε ζώα για να τα απομακρύνει από τα δίχτυα του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mainichi.

«Ξέμπλεξα κάποιες (από τις χελώνες) και τις άφησα στη θάλασσα, αλλά δεν μπορούσα να απελευθερώσω τις βαριές, οπότε τις μαχαίρωσα για να τις ξεφορτωθώ», δήλωσε ο ψαράς.

Μετά τον εντοπισμό τους, θαλάσσιοι βιολόγοι και άλλοι εργαζόμενοι του Μουσείου Θαλάσσιας Χελώνας του νησιού έσπευσαν στην παραλία, αλλά οι περισσότερες είχαν ήδη καταλήξει. Αρκετές είχαν τραύματα από μαχαίρι στη βάση του λαιμού τους, ενώ άλλες ήταν μαχαιρωμένες στα πτερύγιά τους.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το διαχειριστώ» δήλωσε στην The Asahi Shimbun ένας από τους εργαζόμενους του μουσείου. Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες είναι στις λίστες των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, τόσο των ιαπωνικών αρχών, όσο και της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης.