Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Η υψηλή ανάπτυξη, η αύξηση των επιτοκίων και η πολιτική αβεβαιότητα

-Οι υψηλοί ρυθμοί του ΑΕΠ και ο Τουρισμός απέναντι στο υψηλό κόστος του χρήματος, που απειλεί τις επενδύσεις και το ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό!
– Ο ακριβός δανεισμός μειώνει τις αποδόσεις και τα περιθώρια των μεγάλων funds συνιστώντας απειλή για ιδιωτικοποιήσεις, πωλήσεις φιλέτων του Κράτους, συμβάσεις παραχώρησης!


Η ενεργειακή “καταιγίδα” στην Ευρώπη και η θέση της Ελλάδας

-Η ενεργειακή κρίση αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και δεκαετίες


Ελλάδα και Ε.Ε.: Όλο το σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας

-Τέλος οι οριζόντιες επιδοτήσεις για φθηνό ρεύμα – Μπαίνουν κριτήρια αλλά κανείς δεν τα ξέρει ακόμη – Τι θα γίνει στον Δημόσιο Τομέα


Mohamed El-Erian: Από ποιες αγορές πρέπει να φύγετε τώρα

-Στην τρέχουσα αβεβαιότητα οι επενδυτές θα πρέπει να κοιτούν το βραχυπρόθεσμο σταθερό εισόδημα και τα μετρητά ως εναλλακτική λύση.


Το «μήλον της έριδος» (ΕΛΠΕ), η κυρίαρχη στην πιάτσα «μόδα» των «εφοπλιστών» και οι φήμες για επανάκαμψη του ενδιαφέροντος των επιχειρηματιών Καλτσίδη και Μελισσανίδη!

-Καθοριστικές οι προθέσεις του Σπύρου Λάτση (που πωλεί την τράπεζα EFG στο Safra group) ο οποίος μαζί με τη Μαριάννα Λάτση κατέχουν το 47% των ΕΛΠΕ σε μια εποχή που απαιτείται ρευστότητα.


Οι δήθεν δεσμεύσεις λογαριασμών και ακινήτων Ρώσων ολιγαρχών στην Ελλάδα από τις Ανεξάρτητες Αρχές και το ξέπλυμα! Μόνο κάτι προειδοποιητικά τηλέφωνα έπεσαν…

-Δεν επιβεβαιώνεται από τις τράπεζες το πάγωμα τραπεζικών καταθέσεων, ούτε η παρουσία τους στη λίστα κυρώσεων των 877!


Η ναυαρχίδα της Δεξιάς παράταξης, η παροχή υπηρεσιών για… «φως, νερό, τηλέφωνο» (και όχι μόνο) και οι τράπεζες – σούπερ μάρκετ!

-Τη δόξα της εφημερίδας ζήλεψαν οι τράπεζες και παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες ενέργειας και τηλεφωνίας! Άντε και νερό της βρύσης (του Σαχίνη) με το καλό…


Τα φούμαρα του (πλασιέ) Σκέρτσου για την φθηνή κατοικία σε νέους, το «κόλπο γκρόσο» με το οικόπεδο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό (α λα Κεράνης) και την μετεγκατάσταση 9 υπουργείων και το «όραμα της μεγάλης κονόμας» του Δ. Ανδριόπουλου (Dimand)!

-Οι Φιλιππινέζες της διαπλοκής και των «νεονταβατζήδων» του real estate, το «παραμύθι» της φθηνής στέγης για φοιτητές και νέα ζευγάρια, τα 200 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας και οι ιλιγγιώδεις προϋπολογισμοί για μετεγκατάσταση, ανακαίνιση, ανακατασκευές και μετατροπές!


Το βρόμικο παιχνίδι ενός τυχάρπαστου Ελληνοαμερικανού νταραβεριτζή και ενός γόνου εφοπλιστικής οικογένειας να χαρακτηρισθούν ως «ρωσόφιλοι» ακόμη και εν ενεργεία συνέταιροι των Αμερικανών!

-Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «Ψυχροπολεμικό κλίμα», τα σενάρια συνωμοσίας μέσω διεθνών ΜΜΕ και το ιδιότυπο «κυνήγι μαγισσών» από τους δήθεν επενδυτές με πρόσβαση στα ξένα μέσα!


Ο δικηγόρος – νταραβεριτζής της ενέργειας, μετρ των γνωμοδοτήσεων και των διαιτησιών (υπέρ των βασικών μετόχων μεγάλων εταιριών), σε ανοιχτή γραμμή με τα υπόγεια κέντρα πίσω από τη σκευωρία των υποκλοπών!

-Τα ραντεβού με τη «σιγανοπαπαδιά» της Μεσσηνίας, η παροχή στοιχείων και οι βλέψεις για βουλευτικό αξίωμα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε νησί του Ιονίου!


Ο πάντα κερδισμένος (βρέξει χιονίσει) μικρομέτοχος κορυφαίου ομίλου, επιχειρηματίας της θάλασσας και των εμβληματικών ακινήτων!

-Ο ένας εκ των τριών περίφημων «Δ» κορυφαίου ομίλου, μικρομέτοχος με δουλειές στη θάλασσα και τα εμβληματικά ακίνητα, είναι πάντα κερδισμένος, σε όλες τις καταστάσεις!


Οι υποδείξεις Γεραπετρίτη για διαχωρισμό πολιτικής εξουσίας με διακυβέρνηση και η δημιουργία Ανεξάρτητων Αρχών με πρόσωπα δικής του επιλογής που αφαιρούν εξουσία από τον πρωθυπουργό και την παραδίδουν άλλου…

-Όταν ο έγκυρος Τύπος της Κεντροδεξιάς αποκρύπτει ποιος ήταν ο εμπνευστής και νομοθέτης του Επιτελικού Κράτους, που διόρισε «δικούς του» στις Ανεξάρτητες Αρχές για να «κάνει παιχνίδι»!


Στην τελική ευθεία το deal Τέρνα Ενεργειακή – First: Το Δ.Σ. της ΓΕΚ Τέρνα εξουσιοδότησε τον Γιώργο Περιστέρη να προβεί στις σχετικές διαπραγματεύσεις!

-Η μεγάλη συμφωνία, την οποία προσπάθησαν να υπονομεύσουν τρίτα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει εισέλθει στο τελικό στάδιο, με τίμημα πέριξ των 22 ευρώ ανά μετοχή, προσδίδοντας δυναμική στον κλάδο, το Χρηματιστήριο και την οικονομία!


Το κάθε «σούργελο» νομίζει ότι το «παρακολουθούν»: «Προσοχή, μας ακούνε» τρομάρα τους… Φαινόμενα των καιρών σε Οργανισμούς και Ανεξάρτητες –υποτίθεται– Αρχές!

-Σε ποια Ανεξάρτητη Αρχή ο (η) πρόεδρος απαίτησε πριν την έναρξη του Δ.Σ. όλα τα μέλη να βάλουν τα κινητά τους σε ένα καλάθι και να τα βγάλουν εκτός της αίθουσας του Διοικητικού Συμβουλίου;


Οι 3 «κυρίες συνήγοροι του διαβόλου», σύζυγοι «πολιτικών παραγόντων» για όλες τις «καλές δουλειές» και με όλα τα… μέσα! Οι μυστηριώδεις αμοιβές 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, της Folli follie!

-Οι σχέσεις με την τότε κυβέρνηση, οι επαφές με τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, η σύνδεση με πολιτικά κόμματα! Δρα και σήμερα το κύκλωμα αυτό; Και αν ναι, πώς και με ποιους;


Τα 20 μαύρα στην Κύπρο, η «εξαγορά» στον χώρο του real estate και ο έλεγχος που έρχεται με αφορμή τις κυρώσεις στον ρωσικό παράγοντα!

-Το διπλό παιχνίδι του… δωρολήπτη, η διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών και το ξεσκόνισμα των τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και Κύπρο που επίκειται!


Το αδελφάτο των τραπεζών, οι παρενοχλήσεις και τα μυστήρια… Ποιος Φιλιππίδης και ποιος Λιγνάδης; Ωχριούν μπροστά στον «Κουμπάρο – κουμπαρά» και τα λευκά κολάρα της παρά φύση… απόλαυσης!

-Το τρίο της ακολασίας, το ψωνιστήρι του «κουμπάρου» στο Ζάππειο και η μετατροπή του πιστωτικού ιδρύματος σε «Κλουβί με τις τρελές»!


Το λαθρεμπόριο όπλων, πετρελαίων, τροφίμων και λιπασμάτων μέσω Αλβανίας, Σερβίας, Τουρκίας, οι ευθύνες των ελληνικών Αρχών και τα ραντάρ των αμερικανικών Υπηρεσιών!

-Το ιδιότυπο «πήγαινε – έλα» και «μπες – βγες» κλεμμένων, παράνομων ή ρωσικών προϊόντων που αφού ξεπλένονται στα Βαλκάνια εισάγονται ως «Ελληνικά» με την ανοχή των Αρχών!


Για όλα φταίει ο… Γρηγόρης! Ποιος όμως ήταν ο εμπνευστής – νομοθέτης του επιτελικού κράτους, (που εμφανιζόταν ως ο No2 της κυβέρνησης) που όλοι τώρα επικαλούνται αρνητικά;

-Οι… εξαφανισμένοι υπουργοί, οι ντιλαδόροι, τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και οι μικρές προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα μόλις κάτσει η σκόνη των «παρακολουθήσεων»!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου