Η κινεζική εταιρεία smartphone Xiaomi πούλησε τον Ιούνιο περισσότερα τηλέφωνα απ’ ότι οι αντίπαλες εταιρείες Samsung και Apple, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Counterpoint, όπως μεταδίδει το CNBC.

Οι πωλήσεις της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 26% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, δίνοντας στην εταιρεία μερίδιο 17,1% του συνολικού αριθμού smartphones που πωλήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο. Συγκριτικά, οι Samsung και Apple πούλησαν το 15,7% και το 14,3% των συνολικών smartphones παγκοσμίως στην ίδια περίοδο.

Η Xiaomi ξεπέρασε σε πωλήσεις Samsung και Apple

Πάντως η Counterpoint πιστεύει πως ένας από τους λόγους που η Xiaomi κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση τον Ιούνιο, είναι λόγω των περιορισμών των προμηθευτών στο Βιετνάμ, όπου η Samsung παράγει και αποστέλλει ένα τεράστιο όγκο τηλεφώνων και θεωρεί πως μόλις διορθωθεί αυτό, η Samsung θα επιστρέψει στην κορυφή.

Από την άλλη, η Xiaomi έχει σημειώσει 26% αύξηση πωλήσεων για τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι και έχει πουλήσει συνολικά περίπου 800 εκατομμύρια smartphones από την ίδρυσή της το 2011.

Από τότε που ξεκίνησε η πτώση της Huawei, η Xiaomi κάνει συνεχείς και επίμονες προσπάθειες να γεμίσει το κενό που άφησε αυτή η πτώση. Επεκτείνεται στην Κίνα, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Η Xiaomi με το δυνατό mid-range πορτφόλιο της και τη μεγάλη κάλυψη αγορών, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από το βραχυπρόθεσμο κενό που άφησε η A σειρά της Samsung.

“Βραχυκύκλωμα” στην παγκόσμια αγορά μικροτσίπ

Xiaomi: Ένεση 1,2 δισ. δολαρίων μέσω έκδοσης ομολόγων