Η Βρετανία έχει αποσύρει τις οικογένειες των μελών του προσωπικού της πρεσβείας της που εργάζονται στο Ισραήλ εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ και του κινδύνου ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης.

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της αποστολής ισραηλινών στρατευμάτων στον νότιο Λίβανο, της δολοφονίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, και της ιρανικής πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ.

«Ως προληπτικό μέτρο μετά την κλιμάκωση στην περιοχή, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας έχουν αποσυρθεί προσωρινά» ανέφερε η ιστοστελίδα του Φόρεϊν Όφις για τις ταξιδιωτικές συστάσεις, ενώ «τα μέλη του προσωπικού παραμένουν».

Ρουκέτες της Χεζμπολάχ έπληξαν την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, τη Χάιφα, νωρίς σήμερα, καθώς η χώρα φαίνεται να ετοιμάζεται να διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις της στον Λίβανο.

Η Βρετανία συνιστά στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ, αν δεν είναι απαραίτητο

Η Βρετανία συνιστά στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και να μην ταξιδεύουν, παρά μόνο αν είναι απαραίτητο, σε άλλα τμήματα του Ισραήλ και των κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών, εξαιτίας της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που συμπληρώνει σήμερα έναν χρόνο.

Όμως οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στο Ισραήλ δεν έχουν λάβει εντολή να φύγουν. Αντ’ αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετική σύσταση: «Αναγνωρίζουμε πως πρόκειται για μια γρήγορα εξελισσόμενη κατάσταση, που θέτει σημαντικούς κινδύνους. Σας προτρέπουμε έντονα να ελέγξετε ότι εσείς και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών σας έχετε τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψετε την τελευταία στιγμή».

 

Διαβάστε ακόμη: