Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας «σταθεροποιήθηκε» μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά της ενεργειακής υποδομής της χώρας που είχαν προκαλέσει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με σημερινή (13/10) ενημέρωση της διαχειρίστριας εταιρείας του δικτύου, Ukrenergo.

«Οι ειδικοί σταθεροποίησαν την τροφοδοσία σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας», ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Ukrenergo, Βολοντίμιρ Κουντρίτσκι.

«Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την αξιοπιστία των δικτύων μας. Το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στο μέλλον, εξαρτάται πρώτα από όλα από το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέοι βομβαρδισμοί και καταστροφές», προσέθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αντίσταση στη ρωσική επίθεση.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, ύστερα από τους μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές κατά διαταγήν του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε αντίποινα για τη μερική καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας.

Η ουκρανική κυβέρνηση αναγκάσθηκε να καλέσει τον πληθυσμό στον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε ακόμη: