Όπως είχατε διαβάσει πρώτοι στην “Αξία” και στο radar.gr, η γαλλική TOTAL αποχώρησε από τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Πλέον η σκυτάλη της κυριαρχίας περνάει στα χέρια των Αμερικανών της ExxonMobil ενώ στη θέση των Γάλλων, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τις ελληνικές ΑΠΕ, αναζητούνται (και άλλοι) Αμερικανοί αλλά και Ισραηλινοί και ίσως Αιγύπτιοι επενδυτές.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις περιοχές έρευνας στη «Δυτική Κρήτη» και «Νοτιοδυτική Κρήτη», η TotalEnergies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η TotalEnergies EP Greece ενημέρωσε την κυβέρνηση για αυτή την απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, ο γαλλικός όμιλος επισημαίνει ότι συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της TotalEnergies Marketing Hellas.

Η “ταυτότητα” του γαλλικού ομίλου που έφυγε

Η TotalEnergies Marketing Hellas S.A. είναι θυγατρική της TotalEnergies, για τον κλάδο Marketing and Services, για την Ελλάδα και Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Μάλτα, την Κύπρο, τη Γεωργία και την Αρμενία.

Το εύρος των δραστηριοτήτων της εστιάζεται στον εφοδιασμό της αγοράς με λιπαντικά και ψυκτικά υγρά για την αυτοκίνηση, τη βιομηχανία, τα μηχανήματα έργων και την αγροτική οικονομία και με χημικά για την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία.

Στόχος της TotalEnergies Marketing Hellas είναι να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποσκοπώντας στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, στη βελτίωση της απόδοσης και την εξασφάλιση της μακροζωίας τους εξοπλισμού.

Οι δραστηριότητες της TotalEnergies Marketing Hellas επεκτάθηκαν και στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με μία πλήρη προσφορά λύσεων για επαγγελματίες ή τελικούς χρήστες.

Η Eren Hellas, η ελληνική θυγατρική της Total Eren, κατέχει συνολική μεικτή εγκατεστημένη ισχύ περίπου 350 MW (84 MW ηλιακών φωτοβολταϊκών και 265 MW αιολικής ενέργειας).

Διαθέτοντας σημαντικούς αιολικούς και ηλιακούς πόρους, η Ελλάδα προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η αναπτυξιακή δραστηριότητα της Total Eren για την ελληνική αγορά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με άνω των 750 MW έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Η TotalEnergies συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα με ποσοστό 30% στην Total Eren.