Η γνωστή ψυχολόγος Τένια Μακρή είχε αναφέρει στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΙ για τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο το εξής: «Θα δούμε και τη γοητεία σε όλη της την έκθεση κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα δείτε μία γοητευτική προσωπικότητα που θα αρχίσετε κι εσείς να είστε followers».

«Ήταν επιστημονική άποψη και όχι προσωπική»

Αυτή της η έκφραση λοιπόν, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Και σήμερα, μιλώντας στο OPEN, η κ. Μακρή σχολίασε πως ήταν μια δήλωση «που απομονώθηκε κι αποτελεί συνέχεια μιας ολόκληρης συζήτησης. Οι προσωπικότητες αυτές θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή, να προσεγγίσουν ανθρώπους κοντά τους και να εδραιώσουν την φυσιογνωμία τους ως θύμα ούτως ώστε να έχουν την εύνοια της κοινής γνώμης. Δεν πίστευα ότι στα 70 μου χρόνια τα social media θα ασχοληθούν με εμένα».

«Αυτή η προσωπικότητα λοιπόν, καταγράφεται σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια. Αν αυτό που ανέφερα θεωρήθηκε ως ευνοϊκή έκφραση για τον δολοφόνο, ήταν μια πραγματική άποψη και όχι προσωπική. Είναι επιστημονικά εδραιωμένη άποψη, ότι οι άνθρωποι αυτοί όταν βρεθούν στο κοινό, παίζουν μια παράσταση, είναι η ιδανικοποίηση του εαυτού τους. Αν αυτό παραφράστηκε, δεν μπορώ να κάνω κάτι», εξήγησε.

«Οφείλουμε να είμαστε σωστοί για αυτά που λέμε. Αν αυτό παραφράζεται στην καθομιλουμένη και δίνουμε μια άλλη διάσταση στη λέξη, ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και έπρεπε να πω τη λέξη περιφραστικά», προσέθεσε, με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να τονίζει ότι δεν ήταν η στιγμή να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

Και τότε η κ. Μακρή επεσήμανε το εξής: «Η πρόθεσή μου δεν ήταν καν υπερασπιστική, ήταν μια άστοχη στιγμή μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δώσω μια φυσιογνωμική πινελιά σε αυτόν τον άνθρωπο, που θα ήταν υπέρ του. Γητευτής είναι ο άνθρωπος που πάει να σε παραπλανήσει και σε κοροϊδεύει κι ιδανικοποιεί τον εαυτό του. Θα το δεχτώ ότι έπεσε σε λάθος στιγμή αυτό που είπα αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτή η περιγραφή μου είχε σκοπό να κάνει το κλίμα ελαφρύτερο. Ήταν άστοχη στιγμή αλλά το περιεχόμενό του δεν ήταν καθόλου έτσι όπως πήγαν να το μεταφράσουν στα social media».