Eνα συλλεκτικό «dream car», η σπάνια Benz Automatic 250/8, που ήταν συνδεδεμένη με τη χρυσή ιστορία των Ωνάσηδων, μια και το γκάζι της πατούσε κάποτε ο αείμνηστος Αλέξανδρος Ωνάσης, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ξανά στους δρόμους, χαρίζοντας λάμψη και άρωμα παλιάς, αριστοκρατικής εποχής.

Ήταν το 2016 όταν η Εθνική Τράπεζα και ειδική εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έβγαλε σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, τη συλλεκτική Mercedes, μοντέλο του 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης και μέχρι τότε «σάπιζε» στις αποθήκες το παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σήμερα η κούκλα της Mercedes λάμπει ξανά και είναι έτοιμη να περπατήσει και πάλι στους δρόμους χάρη στο νέο ιδιοκτήτης της Γιάννο Γραμματίδη του Λαρισαίου δικηγόρου και επίτιμου προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που κατάφερε με την προσφορά του τότε να την κάνει δική του. Λέγεται πως ο Λαρισαίος δικηγόρος ήθελε τόσο πολύ να την αποκτήσει που σε σχέση με τον δεύτερο και τρίτο πλειοδότη έφτασε στο σημείο να προσφέρει τα διπλά χρήματα –της τάξης των 37.000 ευρώ.

Δερμάτινα καθίσματα

Η λιμουζίνα, σχεδιασμένη από τον διάσημο Paul Bracq, διέθετε λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό και πολλά ακόμα που, για την εποχή, την έκαναν να μοιάζει με αυτοκίνητο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, προκαλώντας δέος σε οδηγούς και ραλίστες. Σήμα κατατεθέν του; Οι κάθετοι προβολείς της μάσκας του. Η μπλε λιμουζίνα, που προκαλούσε πάταγο στην Αθήνα, κόστιζε, τότε, 250.000 δραχμές.

Αγοραστής της ήταν ο λάτρης των γρήγορων και ακριβών αυτοκινήτων Αλέξανδρος Ωνάσης, γιος του Ελληνα μεγιστάνα, ο οποίος, δυστυχώς, δεν πρόλαβε να το χαρεί και πολύ, καθώς τον επόμενο χρόνο σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η Μercedes για πολλά χρόνια παρέμενε παραμελημένη σε αποθήκη του Ελληνικού, καθώς είχε αγοραστεί στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το 2017 το συλλεκτικό αμάξι, έπειτα από δυσκολίες, πέρασε στην κατοχή του Λαρισαίου δικηγόρου των Αθηνών και επίτιμου προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννου Γραμματίδη.