Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιτραπεί να επισκεφθεί τη Σκωτία με το πρόσχημα μίας παρτίδας γκολφ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σκέφτεται να ταξιδέψει στο θέρετρο γκολφ του Turnberry για να αποφύγει την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Ωστόσο, η πρωθυπουργός της Σκοτίας τόνισε ότι είναι παράνομο το ταξίδι προς ή από τη χώρα χωρίς ουσιαστικό λόγο και πρόσθεσε: «Το να παίζεις γκολφ δεν είναι αυτό που θα θεωρούσα ουσιαστικό λόγο».
Ο Λευκός Οίκος έχει αρνηθεί επανειλημμένως να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος όταν ο Μπάιντεν θα ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου, προκαλώντας εικασίες σχετικά με το εάν ο κ. Τραμπ θα παραστεί ή όχι στην τελετή.
Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Γλασκόβης Prestwick έχει ειδοποιηθεί να αναμένει στις 19 Ιανουαρίου την άφιξη ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους Boeing, που έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Post.
Ερωτηθείσα για τις εικασίες ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να ταξιδέψει στη Σκοτία για να αποφύγει την ορκωμοσία, η Στέρτζιον είπε: «Δεν έχω ιδέα για τα ταξιδιωτικά σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ».
«Ελπίζω και περιμένω ότι – όπως όλοι περιμένουν ελπίζω- ότι το σχέδιο που έχει είναι να βγει από τον Λευκό Οίκο. Αλλά πέρα από αυτό δεν ξέρω» πρόσθεσε.
«Δεν επιτρέπουμε την είσοδο στη Σκωτία χωρίς ουσιαστικό λόγο αυτήν τη στιγμή, και αυτό θα ισχύει και για αυτόν, όπως ισχύει για οποιονδήποτε άλλο» τόνισε η πρώτη υπουργός της Σκοτίας.
«Το να παίξεις γκολφ δεν είναι αυτό που θα θεωρούσα ουσιαστικό λόγο» συμπλήρωσε