Η Siemens αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Ρωσία, αναστέλλοντας πλήρως την παραγωγική και επιχειρηματική της δραστηριότητα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας και καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Θα επικεντρωθούμε στην υποστήριξη των ανθρώπων μας και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», τόνισε ο Πρόεδρος της εταιρείας – «κολοσσού», Ρόλαντ Μπους, σε επίσημη ανακοίνωση.

Θα δρομολογηθεί μία «ομαλή διαδικασία», ώστε να σταματήσει πλήρως οιαδήποτε δράση στη Ρωσία.

«Δεν ήταν μία απλή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωσή μας να μεριμνήσουμε για τους συνεργάτες μας, αλλά και τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας στον τομέα της αγοράς, στον οποίο βρισκόμαστε και εργαζόμαστε σχεδόν 170 χρόνια», συμπλήρωσε.

Εκτός από τις οικιακές και τις ηλεκτρονικές συσκευές, η Siemens παρήγε μαζί με την εταιρεία «Ατμομηχανές των Ουραλίων» τα ηλεκτροκίνητα τρένα «Λάστοτσκα» και ηλεκτροκίνητες εμπορικές μηχανές, ενώ εξυπηρετούσε τα τρένα «Σαπσάν».

Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, η Siemens ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις προμήθειες και τις επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στη Ρωσία, ενώ στα τέλη του ίδιου μήνα προανήγγειλε στην κρατική εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» πως ακυρώνει τη σύμβαση αγοράς των ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων μεγάλης ταχύτητας, «Σαπσάν».