Δισεκατομμυριούχος είναι πλέον η Selena Gomez.

Η 32χρονη ηθοποιός, τραγουδίστρια, επενδύτρια και επιχειρηματίας είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, γεγονός που την καθιστά μία από τις νεότερες αυτοδημιούργητες δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο, Bloomberg, που εκτιμά την περιουσία της στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα σημαντικό κομμάτι του πλούτου της νεαρής πρωταγωνίστρια του «Only Murders in the Building» προέρχεται από το τραγούδι και την ηθοποιία, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της οφείλεται στο «Rare Beauty», τη σειρά μακιγιάζ που δημιούργησε πριν από πέντε χρόνια και έχει κάνει θραύση στους νέους – κυρίως έφηβα κορίτσια – και τους influencers.

Η περιουσία της Selena Gomez υπολογίζεται με βάση την «εκτιμώμενη αξία» του μεριδίου της στην αλυσίδα προϊόντων μακιγιάζ, αλλά και το μερίδιό της στην πλατφόρμα ψυχικής υγείας, Wondermind, καθώς και από τα εισοδήματά της από τη μουσική, τις ταινίες και τα χρήματα που κερδίσει από επενδύσεις, αλλά και από τη δράση της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η δημοφιλία της στο Instagram

Ειδικά στο Instagram, η 32χρονη έχει περισσότερους από 424 εκατομμύρια ακολούθους.

Η δημοφιλία της στο Instagram την έχει κάνει το τρίτο πιο ακολουθούμενο πρόσωπο στον πλανήτη, πίσω από δύο διάσημους ποδοσφαιριστές, τον Κριστάνο Ρονάλντο με 638 εκατομμύρια ακολούθους και το Λιονέλ Μέσι με 504 εκατομμύρια ακολούθους.

Το γεγονός αυτό την έχει βοηθήσει να υπογράψει τεράστια διαφημιστικά συμβόλαια με εταιρείες, όπως για παράδειγμα με την Puma ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων και την Coach ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, την έχει βοηθήσει να προωθήσει τη σειρά μακιγιάζ, καθιστώντας την ως μία από τις διασημότητες με πολύ επικερδείς σειρές μακιγιάζ και περιποίησης σε ένα χώρο που κυριαρχούσε η Ριάνα και οι αδερφές Καρντάσιαν.

Η Selena Gomez, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο διεθνή Τύπο, έχει αναζητήσει και επενδυτές για την σειρά Rare Beauty, εκτιμώντας την αξίας της στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η Selena Gomez αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, ενώ σε συνέντευξή της είχε πει ότι κάθε συμφωνία που κάνει θα πρέπει να περιέχει κάποιου είδους φιλανθρωπική δράση για την ψυχική υγεία.

Αρχικά, ξεκίνησε τη σειρά μακιγιάζ για να συγκεντρώσει 100 εκατ. δολάρια και να βοηθήσει ασθενείς με ψυχικά νοσήματα να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχετικές υπηρεσίες υγείας.

Η ηθοποιός κερδίσει επίσης 6 εκατομμύρια τη σεζόν για τη σειρά, «Only Murders in the Building» και λιγότερα χρήματα από τη μουσική της.

 

Διαβάστε ακόμη: