Δημοσιογράφοι από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Sky News, BBC, Guardian και Times είναι μεταξύ όλων όσοι βρίσκονται στη λίστα απαγόρευσης.

Ο επικεφαλής ανταποκριτής του Sky News, Στούαρτ Ράμσεϊ, και η παρουσιάστρια, Σόφι Ριτζ, μαζί με τον Κλάιβ Μίρι και την Όρλα Γκουέριν του BBC και την παρουσιάστρια του Channel 4 News, Κάθι Νιούμαν, απαρτίζουν, επιπλέον, τη λίστα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η απαγόρευση λειτουργεί ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις και την πίεση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε «σκόπιμη διάδοση ψευδών και μονόπλευρων πληροφοριών για τη Ρωσία, τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ντονμπάς».

Περισσότερα από δώδεκα άτομα από τη Μεγάλη Βρετανία, που η Μόσχα θεωρεί ότι συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία, έχουν επίσης απαγορευθεί.

Το Κρεμλίνο βλέπει «θετικά» την προσπάθεια του Βατικανού για τερματισμό του πολέμου

Ο Αλεξέι Παραμόνοφ υπογράμμισε σήμερα (13/06) ότι η Ρωσία εξετάζει σοβαρά την απόπειρα του Βατικανού για κατάπαυση του πυρός στο ουκρανικό μέτωπο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Η ηγεσία του Βατικανού τόνισε κατ’ επανάληψη ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη της ειρήνης και τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Τούτες οι δηλώσεις, επιβεβαιώνονται και στην πράξη. Διατηρούμε ανοικτό και κατ’ ιδίαν διάλογο, σε σειρά θεμάτων, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία», σημείωσε ο Διευθυντής του τομέα ευρωπαϊκών υποθέσεων στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ουκρανία: Δώδεκα δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής