Tο 68% (+16%) χαρακτηρίζει την ταχύτητα των εμβολιασμών πολύ αργή, ενώ το 59% (+5 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) των πολιτών στη Γερμανία δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό οπωσδήποτε. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Infratest, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ωστόσο, η αυξανόμενη προθυμία των Γερμανών για εμβολιασμό αντισταθμίζεται από την αυξανόμενη απογοήτευση για την ταχύτητα εμβολιασμού: Ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το 52% των ερωτηθέντων χαρακτήριζε την ταχύτητα των εμβολιασμών ως πολύ αργή, τώρα την άποψη αυτή έχει το 68%. Το 21% πιστεύει ότι η σημερινή ταχύτητα των εμβολιασμών είναι η ενδεδειγμένη και μόνο το 7% πιστεύει ότι είναι πολύ γρήγορη.

Το 68% των ερωτηθέντων πολιτών (-5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) τάσσεται κατά των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί και το 28% (+5%) είναι υπέρ. Οι υποστηρικτές των ειδικών δικαιωμάτων για εμβολιασμένα άτομα προέρχονται κυρίως από υποστηρικτές του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), οι οποίοι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 48%.

Για την προμήθεια του εμβολίου, τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι δεν θα διαπραγματευτεί κάθε χώρα με τον κατασκευαστή του εμβολίου από μόνη της, αλλά ότι οι χώρες της ΕΕ θα παραγγείλουν μαζί το εμβόλιο. Αυτή η απόφαση εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία, έστω και αν οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί (63%, δηλαδή -7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο). Το 33% (+8%) εξακολουθεί να επικρίνει την κοινή απόφαση για την προμήθεια των εμβολίων.