Σήμερα (16/03), ο Πρόεδρος της Πολωνίας γνωστοποίησε ότι η πατρίδα του, θα αποστείλει σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη MiG–29, στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα πρώτα τέσσερα από αυτά πρόκειται, μάλιστα, να φθάσουν στην Ουκρανία μέσα στα επόμενα 24άωρα, όπως τονίσθηκε, με την Πολωνία να αποτελεί την πρώτη ΝΑΤΟϊκή χώρα που στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο, ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα της ουκρανικής ηγεσίας και του Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κυριολεκτικά, εντός των επόμενων ημερών, θα παραδώσουμε τέσσερα αεροσκάφη στην Ουκρανία, σε πλήρως λειτουργική κατάσταση. Τα υπόλοιπα ετοιμάζονται, συντηρούνται », υπογράμμισε ο κ. Ντούντα. Όσο για τον συνολικό αριθμό των MiG–29 που θα στείλει η Βαρσοβία στην Ουκρανία, αυτά θα είναι σίγουρα λιγότερα από δεκατέσσερα, όπως ενημέρωσε πηγή της πολωνικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της Δύσης είχαν –μέχρι στιγμής– αρνηθεί να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, υπό τον φόβο ότι μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμη: