Σας γράψαμε για μια μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια που ενασχολείται εκτός όλων των άλλων και με τα media, και ειδικότερα τους τηλεοπτικούς σταθμούς, και η οποία βολιδοσκοπεί τις καταστάσεις για να αποκτήσει πακέτο μετοχών εισηγμένου κατασκευαστικού -και όχι μόνο- ομίλου.

Οι πληροφορίες λένε για ένα «ορφανό» 9%! Με βλέψεις στην ενέργεια και στα σκουπίδια, όπου ο εισηγμένος όμιλος είναι πολύ δυνατός, δύο τομείς που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το σήμερα αλλά και για το μέλλον!

Ωστόσο, μέσα από τις συζητήσεις γύρω από τα γεγονότα και τις εξελίξεις προέκυψε ότι και άλλος επιχειρηματίας-καναλάρχης μπήκε σε συζητήσεις για ενδεχόμενη απόκτηση «διαθέσιμου» πακέτου μετοχών εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας!

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε πως οι σχετικές συζητήσεις δεν προχώρησαν σχεδόν καθόλου και έμειναν στενά σε αναγνωριστικό επίπεδο!

Αυτό που κυριαρχεί στις συζητήσεις μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματιών που εμπλέκονται με τηλεοπτικούς σταθμούς είναι ότι ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, της σχετικά υψηλής τηλεθέασης, τα νούμερα για τα κανάλια ακόμη δεν βγαίνουν!

Η διαφήμιση είναι περιορισμένη, αν και υπάρχουν προσδοκίες ανάκαμψης, ενώ τα κόστη ανεβασμένα λόγω ανταγωνισμού και νέων παραγωγών!

Οπότε, λογικό είναι να αναζητούν επιχειρηματικές διεξόδους και προοπτικές, να μπουν σε νέες δουλειές, όπου θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή που διαθέτουν στο σύστημα!