search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η νέα Intracom Holdings και που θα επενδύει τα υψηλότατα διαθέσιμά της

Έχει μεγάλη σημασία η πλήρης μεταστροφή του ομίλου Κόκκαλη...

Με 74,20% η Intracom στην Κλουκίνας-Λάππας – Προς υποχρεωτική δημόσια πρόταση

Πραγματοποιήθηκε  η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Intracom Holdings, κατά την οποία ορίστηκαν οι νέοι σκοποί της, με αλλαγή του καταστατικού της, παρουσιάζοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις επιλογές της διοίκησής της, που έχει ένα πανίσχυρο ταμείο για επενδύσεις, προφανώς όχι ίδιες, αλλά επενδύοντας πάνω σε υπάρχουσες.

Εκτιμώ ότι έχει μεγάλη σημασία η πλήρης μεταστροφή του ομίλου Κόκκαλη και για το λόγο αυτό σας παραθέτω αυτούσια τη σχετική απόφαση:

Σκοπός της Εταιρείας είναι:
α) Η συμμετοχή σε ελληνικές ή αλλοδαπές εταιρίες και επιχειρήσεις οιασδήποτε μορφής που έχουν ήδη συσταθεί ή θα συσταθούν ανεξαρτήτως του εταιρικού σκοπού τους και της εταιρικής μορφή τους .
β) Η ίδρυση νέων ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών και επιχειρήσεων οποιασδήποτε εταιρικής μορφής και με οποιονδήποτε σκοπό.
γ) Η διοίκηση και διαχείριση εταιρειών και επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία και η παροχή συμβουλών και υπηρεσιών προς αυτές, καθώς και προς οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, στους τομείς γενικής διοίκησης, χρηματοοικονομικής διαχείρισης, φορολογίας και λογιστικής.
δ) Η με οποιονδήποτε τρόπο και υπό οποιαδήποτε μορφή συνεργασία με άλλες εταιρείες και επιχειρήσεις.
ε) Οι επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα κρατικά ή οποιωνδήποτε επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, εν γένει σε οποιαδήποτε χρηματοπιστωτικά μέσα, εισηγμένα ή μη σε οργανωμένες αγορές της ημεδαπής ή αλλοδαπής και σε ακίνητα.
στ) Η διαχείριση ακίνητης και κινητής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως τίτλων, κινητών αξιών και χρηματοπιστωτικών μέσων.
ζ) Η χορήγηση εγγυήσεων, τριτεγγυήσεων, χρηματοοικονομικής στήριξης και ενοχικών ή εμπράγματων ασφαλειών υπέρ των νομικών προσώπων, στα οποία συμμετέχει ή με τα οποία συνεργάζεται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
η) Η διενέργεια πάσης πράξεως και επιχειρήσεως παρεμφερούς, συναφούς, συμπληρωματικής ή με οποιονδήποτε τρόπο επιβοηθητικής της επιδίωξης των ανωτέρω αναφερόμενων επιμέρους σκοπών.

Με λίγα λόγια, μάλλον δεν έμεινε καμία μορφή επιχείρησης έξω από το περισκόπιο του προέδρου Σωκράτη… Πολύ ενδιαφέρουσα προβλέπω – και εξ όσων μαθαίνω – η συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη: