Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η σύσταση και επάνδρωση του νέου αστυνομικού τμήματος της Μυκόνου στο οποίο ήδη εγκαθίσταται δύναμη 120 αστυνομικών υπό νέα διοίκηση, στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να τιθασεύσει την παρανομία ειδικά σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς που αποτελούν σημείο αναφοράς των ξένων τουριστών και εν πολλοίς βιτρίνα της χώρας στο εξωτερικό!

Την διοίκηση της νέας αστυνομικής μονάδας της Μυκόνου αναλαμβάνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ που θεωρείται «αδιάφθορος», της απόλυτης εμπιστοσύνης του αρμόδιου υπουργού και της κυβέρνησης και ο οποίος δεν σχετίζεται με πρόσωπα και καταστάσεις στο νησί, ούτε με μαγαζιά, νυχτερινά κέντρα, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπές δυνάμεις.

Ο ομφάλιος λώρος με το παρελθόν αποκόπτεται και τα νέα δεδομένα διαμορφώνονται κάτω από νέες βάσεις και νέα πρόσωπα που δεν έχουν εξαρτήσεις και σχέσεις από τα παλιά!

Οι πληροφορίες λένε πως ήδη τις προηγούμενες ημέρες έχουν εγκατασταθεί στο νησί περίπου 50 αστυνομικοί της νέας δύναμης ενώ μέχρι τα τέλη Μαΐου το προσωπικό της μονάδας θα έχει συμπληρωθεί μέσα από αξιολόγηση συστηματική και ατομική των αστυνομικών που κρίθηκαν κατάλληλοι και επαρκείς για τον ρόλο αυτό!

Οι πληροφορίες λένε πως όλο το διάστημα κατά το οποίο γινόταν η αξιολόγηση των αστυνομικών και της επιλογής του νέου διοικητή, υπήρξαν παρεμβάσεις και ενοχλήσεις προκειμένου να «περάσουν» πρόσωπα της επιλογής τους!

Και οι παρεμβάσεις αυτές απέρρεαν από επιχειρηματικούς παράγοντες με ενασχόληση στο νησί, εργολάβους, ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, διαχειριστές beach bars, ξενοδόχους καθώς και …μεγαλοπαραθεριστές με βίλες εκατομμυρίων και πολλά τετραγωνικά αυθαιρέτων κατασκευών σε ορισμένες από τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης!

Και φημολογείται ακόμη επιχειρηματίες, εφοπλιστές και διάφοροι άλλοι παράγοντες του νησιού έχουν προσφερθεί να παράσχουν υπό τη μορφή δωρεάς υλικό απαραίτητο για την οργάνωση του νέου αστυνομικού τμήματος, από κάμερες μέχρι αυτοκίνητα!!!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.