Σήμερα (17/11), η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, μία θέση στην οποία βρισκόταν από το μακρινό 2003.

Η Πελόζι έχει «γράψει» ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής, ενώ, πρόσφατα απασχόλησε τη διεθνή επικαιρότητα, λόγω της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.

Με τους Ρεπουμπλικάνους να ανακτούν, πλέον, τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων έπειτα από τις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας, η Πελόζι θα μπορούσε να διεκδικήσει την παραμονή στην ηγεσία της δημοκρατικής μειοψηφίας στη Βουλή.

Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο αξίωμα. Ως εκ τούτου, τον Ιανουάριο θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία, στον Δημοκρατικό βουλευτή που θα τη διαδεχθεί.

«Ήλθε η ώρα, μία νέα γενιά να ηγηθεί της δημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας· είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι τόσο πολλοί είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να επωμισθούν την ευθύνη», επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, προτού καταχειροκροτηθεί από Δημοκρατικούς, αλλά και Ρεπουμπλικανούς.

Η Πελόζι πρόκειται να διατηρήσει την έδρα της, στην αμερικανική Βουλή, όμως, αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει ηγετικό πόστο, ενώ, έκανε αναφορά και στην επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ο σύζυγός της, στην οικία τους.

Διαβάστε ακόμη: