Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ διαμαρτυρήθηκε σήμερα στον Αμερικανό πρέσβη, Τζόν Σάλιβαν ο οποίος εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, για αμερικανική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, ισχυριζόμενος ότι η Μόσχα διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι γιγαντιαίες αμερικανικές ψηφιακές εταιρείες, παραβιάζουν τη ρωσική νομοθεσία παραμονές των βουλευτικών εκλογών. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Aδιαμφισβήτητες αποδείξεις

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίσθηκε ότι η ρωσική πλευρά διαθέτει αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για παραβιάσεις της ρωσικής νομοθεσίας από αμερικανικές γιγαντιαίες ψηφιακές εταιρείες στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των εκλογών για την Κρατική Δούμα, της Ομοσπονδιακής συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε σχέση με αυτό, ειπώθηκε κατηγορηματικά ότι είναι ανεπίτρεπτη η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο Σάλιβαν παρέμεινε στο υπουργείο Εξωτερικών 20 λεπτά και έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης