«Υπάρχει η εκτίμηση ότι μία μεγαλύτερη αύξηση είναι δεδομένη, καθώς ο πληθωρισμός τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι είχε προβλέψει η ΕΚΤ», ανέφεραν αναλυτές.

Επιπλέον, οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος πιθανώς να υποστηρίξουν την ταχεία σύσφιγξη.

«Η οικονομική ανάπτυξη στη διάρκεια του καλοκαιριού ενδέχεται να είναι ισχυρότερη από ό,τι αναμένει η Τράπεζα, καθώς οι προβλέψεις του Ιουνίου μιλούν για αύξηση μόλις 0.2% και 0.4% κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, αντίστοιχα.

Η ΕΚΤ αναμένει ρυθμό ανάπτυξης πάνω από τη δυναμική κατά τα χειμερινά τρίμηνα, όπερ σημαίνει ότι το διοικητικό συμβούλιο δε θα ανησυχήσει για την πιθανότητα ύφεσης».

Στην Ελλάδα η 17η Ολομέλεια των φορολογικών διοικήσεων

Τη διοργάνωση και φιλοξενία της 17ης Ολομέλειας του FTA / ΟΟΣΑ ανέλαβε η ΑΑΔΕ το 2024.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη συγκέντρωση των φορολογικών διοικήσεων ανά τον κόσμο, όπως επισήμανε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι συνιστά «αναγνώριση της αξιοπιστίας της χώρας μας, καθώς και της αναβαθμισμένης θέσης της ελληνικής οικονομικής και φορολογικής διοίκησης στα διεθνή fora».

O κ. Σταϊκούρας συνεχάρη τη διοίκηση της ΑΑΔΕ, σημειώνοντας ότι συμμετέχει ενεργά στις σχετικές ομάδες εργασίας του ΟΟΣΑ.

Ιστορικό sell–off στα εταιρικά ομόλογα

H Ευρώπη βιώνει το χειρότερο sell–off στα εταιρικά ομόλογα εδώ και δεκαετίες, ξεπερνώντας ακόμη και εκείνο της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, απόρροια της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

O δείκτης του ευρωπαϊκού χρέους επενδυτικής βαθμίδας έχει υποχωρήσει για επτά συνεχείς μήνες, το χειρότερο σερί από τότε που δημιουργήθηκε το 1998, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι απώλειες της τάξεως του 12.9% κατά τον τελευταίο χρόνο, είναι επίσης οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί.

H μέση απόδοση των εταιρικών ομολόγων της Ευρωζώνης έχει ενισχυθεί κατά 2.9% εφέτος στο 3.4%, ενώ το 2008 είχαν καταγράψει «άλμα» 1.62%.

Eurogroup: Τέλος στο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα μετά από 12 χρόνια