Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους, γεμίζουμε όλοι μας με ανυπομονησία για τον φρέσκο αέρα της καινούριας χρονιάς και περιμένουμε με χαρά κάθε νέα τάση, συλλογή, πασαρέλα και εικόνα που θα δούμε. Άλλωστε, η αρχή της νέας χρονιάς αποτελεί για πολλούς μία τέλεια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και για να μηδενίσει το κοντέρ της μόδας, να γεμίσουμε έμπνευση και να προετοιμαστούμε για όλα τα fashion events και το glamour που μας περιμένει.

Όμως, πριν το κάνουμε αυτό και αποχαιρετήσουμε οριστικά το 2023, αξίζει να ρίξουμε μία τελευταία ματιά στις πιο εντυπωσιακές στιγμές μόδας του έτους. Στιγμές που μας καθήλωσαν και μας ενθουσίασαν.

Δείτε λοιπόν τις top fashion moments του 2023:

  1. Το ντεμπούτο του Peter Do ως creative director στη Helmut Lang στην εβδομαδα μόδας στη Νέα Υόρκη: Το show δεν ήταν τίποτα λιγοτερο από μία ωδή στην ελευθερία των ταξιδιών και σε μία εκδημοκρατισμένη πολυτέλεια που έχει ρίζες στη συναισθηματική σταθερότητα και στην προσωπική αυτονομία. 
    Getty Images

     

  2. Το φόρεμα με την faux κεφαλή λιονταριού στην συλλογή Inferno του Daniel Roseberry του οίκου Schiaparelli: Η συλλογή ήταν ιδιαίτερη και πρωτότυπη και δεν έλειπε από αυτή το στοιχείο του σουρεαλισμού που χαρακτηρίζει τον οίκο. Το συγκεκριμένο ρούχο, βέβαια, αν και εντυπωσιακό αποτέλεσε αντικείμενο πολλών συζητήσεων που αφορούν στην εικόνα των ζώων στον χώρο της μόδας. 
    Getty Images

     

  3. Η περιοδεία της Μargot Robbie για την “Barbie”: Η αγαπημένη ηθοποιός και οι συνεργάτες της μας έδωσαν άπειρες αξιομνημόνευτες εμφανίσεις, οι οποίες δεν ήταν απλά όμορφες. Η ίδια κατάφερε να δώσει ζωή στον χαρακτήρα της Barbie και εκτός οθόνης καθώς τα περισσότερα look ήταν βασισμένα σε συλλεκτικές κουκλες που κυκλοφόρησαν ακόμα και 30 χρόνια πριν!
    Getty Images

     

  4. Η αποκάλυψη της εγκυμοσύνης της Rihanna στο super ball half time performance της σε custom LOEWE: Η Rihanna έδωσε τη συναυλία που όλοι λατρέψαμε σε ένα LOEWE κόκκινο look και μας χάρισε ένα ποτ πουρί από τα ωραιότερα τραγούδια της καριέρας της. Φυσικά, το αποκορύφωμα ήταν ότι έφερε ένα καλεσμένο-έκπληξη μαζί της.
    Getty Images

     

  5. Η αναγέννηση της ήσυχης πολυτέλειας μέσα από την Shiv Roy στην τέταρτη σεζόν του Succession: Η ήσυχη πολυτέλεια αναδείχθηκε ως η κορυφαία τάση στις αρχές του 2023, πυροδοτώντας αμέτρητες συζητήσεις σχετικά με την παρουσίαση του πλούτου. Τροφοδοτήθηκε από την τελευταία σεζόν του Succession, ενός show στο οποίο το  power dressing της Shiv Roy ενσάρκωσε τις ιδιότητες αυτής της αισθητικής. 
    Succession IMDb

     

  6. Η καμπάνια «Chou Chou» του οίκου Jaquemus με την Gigi Hadid: Μία από τις στιγμές που σίγουρα γυρίσαμε το κεφάλι δύο φορές για να κοιτάξουμε, καθώς το διάσημο μοντέλο έγινε κάπως «σφαιρικό» για αυτή την καμπάνια. 
    @jaquemus/instagram

     

  7. Το Spray-on φόρεμα του οίκου Coperni στη Βella Hadid: Μέσα σε 48 ώρες από την παρουσίαση του συγκλονιστικού φορέματος το βίντεο του οίκου έγινε viral παγκοσμίως και είχε επίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αξίας 20.9 εκατομμυρίων δολαρίων.
  8. H τελευταία συλλογή της Sarah Burton ως creative director του Αlexander McQueen: Έπειτα από 26 χρόνια εργασίας και δημιουργικής μαεστρίας στην επωνυμία, η Sarah Burton έκανε την τελική της υπόκλιση σε ένα συγκινητικό show που αφήσε το μήνυμα της ανάγκης για ενδυνάμωση των γυναικών να λάμψει ως η παντοτινή αξία του οίκου και αιώνια ευχή του ίδιου του ΜcQueen. 
    Launchmetrics Spotlight

     

  9. Η «Renaissance Tour» της Βeyonce και όλα τα stage outfits: Μια περιοδεία που αποθέωσε τα metallics και τα ασημί όσο τίποτα άλλο και μία εμβληματική performer που μετέτρεψε την σκηνή στο προσωπικό της fashion show. 
    Photo by Kevin Mazur/WireImage for Parkwood

     

  10. Έφυγε από την ζωή η Jane Birkin, ένα όνομα συνδεδεμένο με την πολυτέλεια αλλά και ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με την αυθεντικότητα. Η «μόνη γυναίκα που φορούσε σωστά την birkin bag» όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της, έφυγε φέτος από την ζωή αλλά άφησε πίσω της μία τεράστια κληρονομιά στην ιστορία της μόδας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. 

    Getty Images

 

Διαβάστε ακόμη: