Δραματικές είναι οι ώρες που περνά η Ουκρανία έπειτα από την ρωσική εισβολή. Ωστόσο ο ουκρανικός λαός  δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, προβάλλει σθεναρή αντίσταση με όποιον τρόπο μπορεί. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε για γενική επιστράτευση του πολίτες. Στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκε μεταξύ άλλων και η Μις Ουκρανία του 2015, Αναστάζια Λένα, η οποία πήρε στα χέρια της όπλα προκειμένου να υπερασπιστεί τη χώρα της.

Η καλλονή Αναστάζια Λένα άφησε πίσω της την πολυτελή ζωή της, φόρεσε την στολή του στρατού και πήρε στα χέρια της όπλα που παρέχει η ουκρανική κυβέρνηση, ώστε να πολεμήσει για την Ουκρανία.

Στα μέτωπα του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία είναι πιθανόν να βρεθούν τις επόμενες μέρες και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ουκρανίας.

Όπως είναι φυσικό, λόγω του πολέμου το πρωτάθλημα στην Ουκρανία έχει διακοπεί, χωρίς προγραμματισμένη ημερομηνία επανέναρξης. Η Εθνική Ουκρανίας αντιμετωπίζει τη Σκωτία στις 24 Μαρτίου, και αν προκριθεί θα κονταροχτυπηθεί με το νικητή του ζευγαριού Ουαλία-Αυστρία στις 29 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής, κανείς δε γνωρίζει αν θα είναι πλήρες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουκρανίας για τα προγραμματισμένα ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.